FOTO: spotmedia

Luvly O, un autoturism cu un design care evocă minimalismul scandinav, este prima mașină concepută pentru a fi livrată dezasamblată, ca mobila de la IKEA.

Mașinuța poartă numele startup-ului Luvly, din Stockholm, fondat în 2015, care spune că vânzarea acesteia sub formă dezasamblată poate reduce semnificativ emisiile de carbon produse prin livrare.

Pe lângă această formă inedită de livrare, compania speră că și alte avantaje ale modelului, precum greutatea sa foarte mică și bateriile interschimbabile, vor face transportul sustenabil mai accesibil, relatează CNN.

Cântărind sub 450 de kilograme, mai puțin de un sfert din greutatea unei mașini obișnuite, Luvly are o autonomie de 100 de kilometri și poate atinge o viteză maximă de 90 km/h, suficientă pentru majoritatea navetiștilor și drumurile de zi cu zi din zonele urbane, spune producătorul.

Deși sună ciudat, livrarea mașinii într-un pachet nu înseamnă că fiecare cumpărător trebuie să se apuce să o asambleze conform instrucțiunilor – pentru a putea circula legal pe străzi, aceasta trebuie asamblată într-un atelier autorizat înainte de a fi oferită clientului.

Deși nu implică autoasamblarea, conceptul folosit de IKEA a avut o mare influență. Håkan Lutz, CEO-ul și cofondatorul companiei, spune că Luvly încearcă să facă ceea ce IKEA a făcut în sectorul mobilei, „cu o calitate destul de bună și un design foarte drăguț, ieftină și eficientă pentru oricine”.

Mai mult decât un scuter cu o caroserie

Mașinile mini au apărut pe străzi în anii ’50, însă, deși arată bine, au reputația că nu sunt sigure. Dimensiunea lor redusă și greutatea mică le fac vulnerabile în cazul unor accidente, îndeosebi în coliziunile cu alte vehicule, șoferii fiind mai expuși la accidentări serioase. În plus, ele nu sunt încadrate în aceleași standarde de siguranță ca mașinile obișnuite și nu necesită teste de impact.

„Pentru ca vehiculele ușoare să concureze cu mașinile și eventual să le întreacă, trebuie să fie sigure. Oamenii nu vor accepta să treci de la conducerea unui SUV la ceea ce este în esență un scuter cu o caroserie”, subliniază Lutz.

Pentru a rezolva această provocare, Luvly s-a inspirat din configurația monoposturilor de Formula 1, dotate cu un șasiu ușor, dar puternic. Cadrul Luvly O are o „structură de tip sandviș” cu un strat din aluminiu căptușit pe ambele părți cu spumă ușoară de plastic. Lutz spune că, dacă mașina intră într-o coliziune, forța impactului va fi absorbită de această căptușeală, protejând șoferul.

Deși testele de impact nu sunt obligatorii pentru această categorie de vehicul, compania face simulări computerizate. „Nu este ieftin să folosim computerele, dar e mult mai ieftin decât să izbim lucruri”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here