Mobilitatea urbană va transforma urbea veche de secole în betoane, borduri și pavele gri. Cu tonele ajung materialele de construcții în Făgăraș tocmai din China. Făcând slalom printre utilaje, străzi demolate, străzi cu sensuri unice puse peste noapte, trotuare distruse, parcări demolate, îi putem cânta ,,stăpânului bordurilor“, alias primarul PSD al urbei, legendarul cântec ,,Macarale/Râd în soare argintii/Macarale în zori de zi“.

Parcul, sub lama drujbelor

În parcul din centrul orașului copacii au stat sub puterea drujbelor și a utilajelor de demolare. S-au făcut una cu pământul alei, copaci, flori, bănci. Au mai rămas câțiva copaci în picioare, dar marți au fost și ei atacați sub pretextul ,,toaletării“. Remorci încărcate cu crengi au fost duse spre rampa ilegală de pe platforma chimică.

  • ,,Întrebați șefii, noi suntem doar muncitori, facem ce ne spun. Șefii stau la birou“ au spus muncitorii. ,,Stăm și ne uităm cum parcul unde ne întâlneam noi, pensionarii, socializam, dispare încet, încet. Ne-au scos băncile, copacii. Aici a fost un brad frumos, în celălalt capăt al parcului alt brad. I-au scos. Au lăsat un brad mai uscat, dar azi l-au scos și pe acela. Probabil vor tăia toți copacii și vor pune betoane și aici“ au spus dezamăgiți pensionarii care se aflau în parc asistând la munca muncitorilor.

Incompetență

În tot municipiul este haos.  Nimeni nu mai știe pe unde să circule, atât cu mașina cât și pe jos. Făgărășenii critică proiectele primăriei, acuzând că le-a creat un disconfort total.

  • ,,Se fac lucrări de slabă calitate, de mântuială, cu materiale proaste. Este o organizare proastă, făcută de nespecialiști. Este multă incompetență. Nu știm ce comisii sunt prin primărie, dar clar nu lucrează în favoarea noastră“ spun făgărășenii.

Calvarul făgărășenilor continuă

Oricum calvarul făgărășenilor nu se va încheia odată cu termenul de execuțe pevăzut în  proiectele de mobilitate, respectiv decembrie 2023, întrucât acest termen va fi cu siguranță depășit. Mă gândesc la vechea reclamă rămasă în mintea tuturor, dar o redau adaptată: ,,Dormiți liniștiți, lăcustă vodă (primarul) veghează!“. Întradevăr veghează la banii care se cheltuiesc în această perioadă pentru mobilitatea urbană și plata firmelor aduse din toată țara, unele acuzate de autorități ca ,,firme de tip cartel“ . Trei proiecte a câte 10 milioane de euro fiecare, plus împrumutul contractat de Primăria Făgăraș în valoare de 8 milioane de lei, care va fi plătit de cetățenii urbei, plus încasările bugetare, cele pe care făgărășenii le plătesc prin dările locale, taxe și impozite locale, peste 100 milioane de lei.

Primarul PSD nu mai vrea parcări în zona central din Făgăraș

Făgărașul va deveni și un oraș fără parcări, după ce primarul a acceptat aceste proiecte, respectiv ,,orașul de 15 minute“. Cu alte cuvinte, vor dispărea parcările din preajma DN1 (bulevardul ce traversează orașul), cele din centru, de la cetate făcând loc bicicletelor, pietonilor și autobuzelor de transport local.

  • ,,Cine este de vină că sunt familii care au câte 2,3,4 mașini. Când le-au cumpărat trebuia să se gândească unde le vor parca. Putem face parcări între blocuri dacă oamenii ne vor cere acest lucru“ a spus primarul în presa plătită.

Declarația lui vine după ce s-a lăudat că el are 2 mașini, una a lui, una pe firma care este pe numele mamei. (SIC!) Mașini netrecute în declarația de avere. ANI fă o plimbare pe la Făgăraș! Nu putem să nu ne amintim, de femeile cele mai bogate din România: mătușile și mamele politicienilor. Să ne trăiască atunci mătușa Tamara, mama Reli, mama Oara, mama Victoria și alte mame. Cum altfel decât pe banii publici! (Lucia BAKI)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here