Primarul comunei Comăna, Viorel Grusea, a renunțat la funcția de primar. Anunțul a fost făcut public de Viorel Grusea pe contul să de facebook.

  • ,,Astăzi mi-am luat rămas-bun de la colegii din primărie! A fost o zi tristă și încărcată de emoție; au fost aproape 16 ani în care am trecut și prin bune și prin rele. În tot acest timp m-am străduit să transform comuna noastră într-un loc mai frumos, mai plăcut și, mai ales, să fiu alături de dumneavoastră, la fel cum dumneavoastră ați fost alături de mine; Pentru că așa se construiesc lucrurile trainice: ÎMPREUNĂ! Când devii reprezentantul unei comunități o parte dintre speranțele, temerile și curajul tuturor iau naștere în propria persoană; acest sentiment este de mare responsabilitate, dar și onorant;  Mergem înainte, iar Dumnezeu va avea grijă de noi toți. În final, tot ce mai vreau să spun este: Vă Mulțumesc!“ a scrie primarul Viorel Grusea pe contul său de facebook.

Anterior anunțului, edilul comunei s-a pozat cu angajații din Primăria Comăna.

A fost cel mai tânăr primar din zona Făgăraș

Viorel Grusea a fost cel mai tânăr primar din Ţara Făgăraşului atunci când sătenii i-au încredinţat funcţia prin vot. Era  2008. De atunci, mandat după mandat, primarul ales Viorel Grusea a schimbat faţa comunei. Satele beneficiază de utilităţi, de drumuri asfaltate, de dotări edilitare, a eliberat peste 95% din titlurile de proprietate, iar primăria este deschisă pentru toate problemele cetăţenilor.

  • ,,Ştiam că fără bani nu se poate face administraţie. Trebuia să creştem veniturile, să plătim datorii, să organizăm primăria, să facem o serie de lucrări de gospodărire. Am înfiinţat o societate comercială în subordinea primăriei prin care să realizăm toate lucrările edilitare, astfel scuteam sume importante de bani de la buget. În plus am angajat localnici: zidari, instalatori, electricieni, dulgheri, muncitori necalificaţi. Firma presta lucrări către primărie la preţuri minime şi nu urmăream profit ci o bună şi rapidă execuţie. Şi astăzi funcţionează această societate şi asigură toate lucrările din comună.  În timp am dotat-o cu o autoutilitară cu care să se deplaseze angajaţii la lucrările pe care le comandam. Am achiziţionat  aproape toate utilajele necesare executării lucrărilor în regie proprie: buldoexcavator, freză pentru curăţat păşunile, maşină pentru curăţat iarba de pe şanţuri, lamă pentru zăpadă, autogreder, 2 tractoare cu remorcă, măturătoare pentru asfalt cu picurător de apă, sărăriţă, nacelă cu care să înlocuim becurile de la iluminatul stradal, aparat de sudură, etc. Am accesat fonduri europene prin galul ,,Răsăritul Ţării Făgăraşului” de la Şinca Nouă şi am reuşit să dotăm comuna cu aceste utilaje. Pot spune că folosind firma primăriei am redus cu 70% cheltuielile” a explicat în urmă cu doi ani primarul Viorel Grusea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here