Taxă nouă în spitale, dacă vrei să îți alegi medicul preferat: Dacă ții neapărat la un anumit medic specialist care să te trateze într-un spital de stat, va trebui, în viitor, să plătești o taxă sub forma unui pachet complementar de asigurări.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Alexandru Rafila, potrivit realitatea.net.

Taxă nouă în spitale: declarația ministrului Sănătății

„Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant. Aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări. Acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat”, a precizat ministrul Sănătății.

Măsurile ar urma să fie aplicate treptat, până în 2030.

Românii au mai degrabă încredere în anumiți medici decât în sistemul medical în general. Este  o concluzie a unui studiu din acest an, realizat de o asociație din domeniul sănătății. Asta și pentru sistemul și protocoalele ar diferi de la spital la spital. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care pacienții tind să aleagă un anumit medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here