Trei persoane, inclusiv un cetățean spaniol, care sunt administratori ai unei pensiuni în Moieciu de Jos și care au furnizat, prin firma lor, servicii de îngrijire pentru persoanele în vârstă, sunt în curs de investigare de către procurorii din Brașov pentru evaziune fiscală și delapidare. Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la peste 1 milion de lei.

Conform unui comunicat remis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, din 2011 şi până în 2017, cele trei persoane nu au evidenţiat în contabilitate şi în declaraţiile privind impozitul pe profit şi TVA ale firmei operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate din prestarea de servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul statului. Prejudiciul a fost stabilit în cuantum de 1.070.772 lei. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra pensiunii şi a terenului aferent în suprafaţă de 2.116 mp din localitatea Moieciu de Jos, cu o valoare totală de piaţă de 1.980.037 lei (la nivelul anului 2017).

 Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.070.772 lei, din care, ca urmare a demarării procedurii de executare silită împotriva firmei, P.T.B.E. SRL, a fost recuperată suma de 55.582 lei.

  • „De asemenea, în perioada 01.01.2011-03.08.2022, suspecţii – persoane fizice au dispus înregistrarea in evidentele contabile ale persoanei juridice de cheltuieli nereale, în baza unor facturi emise de pretinşi furnizori de combustibil, materiale de construcţie şi produse farmaceutice, iar pe de altă parte, aceiaşi suspecţi au dispus efectuarea de plăţi din casieria persoanei juridice, justificate ilegal prin operaţiunile fictive reflectate de respectivele facturi, însuşindu-şi astfel diferite sume de bani”, se precizează în comunicatul citat.

Cercetările penale vizează şi firma, P.T.B.E. SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, se mai precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here