Făgărășenii se plâng de serviciile  prestate de societatea de salubritate, Salco Serv SA. În mai toate zonele din municipiu, gunoaiele nu sunt ridicate la timp, deși Regulamentul de funcționare al acestei societăți, aprobat de legislativ,  impune reguli stricte, un orar bine stabilit de ridicare a deșeurilor și chiar spălarea și dezinfectarea periodică a pubelelor. Aceste servicii sunt incluse în taxa de salubritate pe care o încasează Primăria Făgăraș și pe care o plătesc lunar făgărășenii, în prezent 17,5 lei/lună/persoană.

În zona Pieței Agroalimentare, de exemplu, deșeurile n-au fost ridicate timp de 2 săptămâni. Locatarii din zonă au cerut firmei de salubritate să ridice deșeurile, dar fără rezultat. S-au adresat și redacției Monitorul de Făgăraș, atunci când au realizat că reprezentanții Salco Serv SA nu-și fac treaba și îi ironizează la telefon, așa cum au descris ei situația.

  • ,,Avem o problemă cu gunoaiele aici, în centru  orașului, lângă Piața Agroalimentară. De două săptămâni gunoaiele nu sunt ridicate, este un focar de infecție.  Deși am sunat, mai mulți vecini la Salco, se pare că nu vin oricum să ridice gunoiul, iar domnul care răspunde la telefon mai este și foarte obraznic. A sunat și un vecin săptămâna trecută, am sunat și eu joi.  Ne ia la mișto domnul de la Salco. Dar la sfârșit a zis că o rezolvă, dar se pare că nu. Eu i-am spus că sunt saci cu frunze, alte mizerii, etc, și el îmi zicea, ,,daaa.., și frunzele sunt focar de infecție“. Este foarte veche problema la noi, aceste gunoaie sunt wc public, iar autoritățile nu ne bagă în seamă“ a transmis redacției un locatar din această zonă.

Și în alte zone din Făgăraș, sacii cu deșeuri zac pe străzi.

1 COMENTARIU

  1. Confirm: si pe str V Alecsandri de doua saptamani nu s-au ridicat deseurile.
    Confirm: comportamentul absaolut incalificabil al angajatului de la SALCO

    Asa este cand esti obligat sa platesti taxa de ecologizare. La asta duc obligatiile de plata!
    Se aude Domn’ PRIMAR ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here