Asociația Brașovul Altfel derulează un program de mentorat destinat celor care doresc să colinde în scop caritabil pentru o asociație din județul nostru.  Asociația Brașovul Altfel a derulat în ultimii doi ani acțiuni de colindat cu scop caritabil.

  • În decembrie 2021 a  reușit să strângă 11.000 lei, cu care a  cumpărat produse locale, pe care le-a  oferit unor familii nevoiașe.
  • În decembrie 2022 a  reușit să strângă 12.000 lei pe care i-a  oferit Asociației Catharsis din Brașov.

Ideea este una simplă. Se formează o trupă de colindători din copii și adulți, apoi se face un plan de colind. Gazdele sunt informate că banii oferiți merg către o anumită cauză, iar dulciurile rămân la copiii colindători. Cei de la Brașovul Altfel au mers în fiecare seară din săptămâna Crăciunului la câte 4-5 familii. În fiecare an au organizat inclusiv o colindă online pentru cei care nu i-au putut primi fizic.

Anul acesta, cei de la Brașovul Altfel, doresc să extindă proiectul și au demarat un program de mentorat pentru brașovenii interesați să facă același lucru. Ei își asumă să îi învețe și sprijine ulterior, pe 20 de brașoveni care doresc să strângă bani pentru o asociație din Brașov. Persoana care dorește să fie liderul unei astfel de acțiuni, își formează propria trupă de colindători, alege asociația căreia să îi dea banii la final, iar Asociația Brașovul Altfel îi învață ce și cum să facă pentru ca acțiunea să fie una de succes.

  • Am pornit în decembrie 2021 din dorința de a ține vie tradiția colindului, de a-i învăța pe copii ce frumos este să mergi la colindat. Am realizat că se vor strânge și bani, așa că am zis să profităm de ocazie și să îi învățăm încă o lecție pe cei mici, respectiv aceea de a munci pentru niște bani și a-i dona la final celor aflați în nevoie. Ei oricum sunt fericiți pentru că merg din casă în casă și colindă, se distrează pe drum și primesc o grămadă de dulciuri… fie vorba între noi, jumătate din acele dulciuri ajung tot la vreo asociație în luna ianuarie. Partea de organizare este o provocare, dar, după două Crăciunuri, am prins ceva experiență. Doresc să împart această experiență cu alți brașoveni care își doresc acest lucru. Program de mentorat sună destul de pompos, dar, de fapt, o să învăț 20 de oameni cum să își construiască propria acțiune caritabilă de colindat. O să fiu lângă ei pas cu pas, inclusiv atunci când merg la colindat. Doamne ajută să se distreze copiii cât mai mult și să strângă sume frumoase de bani pe care să le ofere celor care au mai mare nevoie de ei. Este una dintre acele situații în care câștigă  toți cei implicați. Copiii învață  lecții frumoase: tradiția colindului, implicare socială. Cei care sunt colindați primesc bucuria colindului și oportunitatea de a face un bine unei asociații. Iar beneficiul celor care primesc banii este evident. Așa că orice și oricât de puțin am face, este un câștig.”, a declarat Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel.

Cei care sunt interesați să își facă propria acțiune de colindat sunt invitați să trimită un e-mail cu numele și numărul de telefon la adresa contact@brasovulaltfel.ro . Înscrierile se încheie în 03.12.2023.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here