Consiliul de Administrație al Aeroportului Brașov a decis joi, 7 decembrie a.c.,  ca la conducerea obiectivului aeroportuar brașovean să fie numit unul dintre membrii săi, Constantin Albu, fost director al Aeroportului Tulcea.  Acesta ar trebui să-și preia mandatul începând de luni, 11 decembrie, în contextul începerii procedurii de schimbare din funcție a actualului manager Alexandru Anghel, împotriva căruia se va iniția procedura de atragere a răspunderii în instanță pentru management defectuos.

  • Mandatul directorului general va fi începând de luni, 11 decembrie, pentru că în data de 10 expiră mandatul domnului director Anghel. După notificare și hotărârea CA-ului din 9.11.2023. Director interimar, pe o perioadă de cinci plus două luni, a fost numit Constantin Albu, membru în Consiliu de Administrație al Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav. Perioada în care noi vom demara, conform aceeași legi 109, procedurile pentru selecție pe un mandat de 4 ani. Domnul Albu este un specialist în aviație, a fost 22 de ani director general la un aeroport”, a declarat președintele Consiliului de Administrație, Daniel Micu.

Actualul manager al Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, a spus că decizia de a fi schimbat din funcție este abuzivă:

  • Este o decizie luată în pripă, nu cred că se urmărește interesul aeroportului, cred că în spate sunt cu totul și cu totul alte interese pe care încă nu reușesc să le descifrez, pentru că în cadrul acestei ședințe am semnalat mai multe aspecte care ar fi trebuit sau ar trebui să ducă la anularea acestei hotărâri. Și sunt legate de clauzele contractuale din contractul meu de mandat. Avem articolul 10 care spune clar în ce condiții încetează contractul de mandat. Această clauză nu a fost luată în considerare” spune fostul manager.

Constantin Albu a declarat că are în vedere pentru perioada următoare extinderea platformei, construcția unui terminal cargo și a unui parc fotovoltaic:

  • Vom accelera discuțiile cu companiile aeriene pentru a identifica acele companii care doresc să zboare pe și de pe Aeroportul Brașov. Am văzut solicitările ca destinații ale brașovenilor și vom ține cont de aceste solicitări. Vom dezvolta baza aeriană, ceea ce privește atât extinderea platformei, cât și construcția unui terminal cargo și a unui parc fotovoltaic. Activitatea vom avea grijă să se desfășoare în deplină siguranță și securitate, atât pentru aeronave, cât și pentru pasageri”.

În plenul Consiliului Județean Brașov de vineri va fi analizată solicitarea a doi consilieri județeni, de revocare a mandatului președintelui Consiliului de Administrație al aeroportului, Daniel Micu, pe motiv că s-ar afla într-o situaţie de incompatibilitate, fiind și salariat Romatsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here