Patru elevi au fost prinși sub dărâmături după ce o parte din clădirea internatului Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit. Trei eleve cu vârste între 15 și 17 ani au fost scoase de sub dărâmături la scurt timp, una dintre ele fiind în stare gravă, în timp ce un băiat a fost scos după două ore și jumătate de căutări. Imobilul în care funcționează internatul a fost construit în perioada 1909-1910, la fel ca liceul, titrează hotnews.ro. Clădirea – aflată lângă Biserica Romano-Catolică Sfântul Nicolae din Odorheiu Secuiesc – este monument istoric.

Noemi Zerger, purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc: Două dintre eleve sunt în afara oricărui pericol, cea de a treia, care a fost resuscitată, este în comă.

„Căminul și cantina școlii, unde s-a produs incidentul, sunt separate, chiar de o stradă, de liceu. Și clădirea internatului datează tot din 1910. Nu știu să vă zic acum despre situația clădirii. Acum fusese autorizată o lucrare în curtea clădirii pentru legarea canalizării internatului de rețeaua orașului”, a spus reprezentantul Primăriei.

Forțele de intervenție sunt suplimentate cu container multirisc, echipaj complet și au loc în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here