Opt persoane au fost trimise în judecată pentru obţinerea ilegală a permiselor de conducere. Grupul infracţional a fost creat de doi instructori auto.

pentru obținere ilegală de permise de conducere . Sechestre de 490.000 de euro

Opt persoane au fost trimise în judecată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov  în data de 07.12.2023. Această decizie intervine în urma unei ample anchete demarate ca urmare a unei sesizări din oficiu a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Brașov.

Conform informațiilor furnizate, în perioada cuprinsă între 2013 și 2020, doi instructori auto au orchestrat un grup infracțional organizat, cu scopul de a facilita obținerea permisului de conducere categoria B pentru persoane cu nivel scăzut de școlarizare, denumite „beneficiari”. Aceștia solicitau sume semnificative, în jurul sumei de 3.000 de euro, pentru a asigura succesul la proba teoretică desfășurată la S.P.C.R.P.C.I.V. Brașov.

Instruitori auto au recrutat multiple persoane, inclusiv membri ai familiilor acestora, deja deținători ai permisului de conducere categoria B. Acești indivizi, în mod fictiv, participau la cursurile școlilor de șoferi și se înregistrau la probele teoretice, doar pentru a furniza răspunsuri corecte „beneficiarilor” în timpul examenelor. Scopul final era obținerea ilicită a permiselor de conducere.

Pe lângă aceasta, o parte din „beneficiari” au fost ajutați să-și stabilească, în mod fictiv, reședința în județul Brașov, cu intenția de a susține examenele la S.P.C.R.P.C.I.V. Brașov.

În urma anchetei, au fost identificate aproximativ 200 de persoane care au obținut ilegal permisul de conducere folosind această metodă frauduloasă, fiind cercetate pentru instigare la fals intelectual, sub forma participației improprii.

Pe parcursul investigației, au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de aproximativ 490.000 de euro, vizând bunuri mobile și imobile ale persoanelor implicate în infracțiunile menționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here