FOTO Adevărul

Un bărbat care a abandonat o lădiță cu 10 pui de câine este căutat pe rețelele sociale. El a fost înregistrat în momentul în care, împreună cu o femeie, lăsa cutia cu cățeii lângă un magazin sătesc din satul Șona, județul Brașov. Iubitorii de animale din mediul online vor neapărat să-l identifice pe bărbatul care conducea o mașină cu numere de Sibiu și să-l dea pe mâna polițiștilor.

”DACIA Duster blue cu număr de Sibiu. Au abandonat în data de 29 decembrie ora 16,45 la magazinul sătesc din Şona, jud Braşov 10 căţeluşi mici care au fost găsiţi dimineaţa zilei de 30 decembrie, flămânzi, după o noapte de stat în frig….”, este mesajul postat pe Facebook şi distribuit intens pe grupurile iubitorilor de animale.

Iubitorii de animale speră că atât bărbatul, cât și femeia vor fi depistați de autorități și aspru sancționați pentru tratamentul aplicat patrupedelor, în concordanță cu legislația în vigoare.

 Abandonul animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă, iar cruzimea față de animale constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau închisoare, conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here