purolite
Acasă De actualitate Sancțiuni pentru profesorii care acordă meditații, suspendare șapte ani de la...

Sancțiuni pentru profesorii care acordă meditații, suspendare șapte ani de la catedră

751
0
Ministerul Educației a luat o nouă decizie în ceea ce privește sistemul de învățământ din România. Astfel, profesorii au de respectat noi reguli în sala de clasă.

Profesorii   care oferă meditații elevilor proprii sau care sunt concediați disciplinar vor suferi o suspendare din sistemul educațional pe o perioadă de șapte ani. Ministerul Educației a extins la șapte ani perioada în care profesorii nu mai sunt eligibili să ocupe poziții didactice, o creștere cu șase ani față de termenul anterior de 12 luni. Noul regulament al Ministerului Educației prevede că cei sancționați disciplinar și concediați nu vor putea reveni în  sistem o perioadă de 7 ani, conform capital.ro.

Cadrele didactice pot fi sancționate din următoarele motive:
  • acordarea de meditații elevilor din propria clasă
  • implicarea în acte de violență împotriva elevilor sau a colegilor
  • punerea în pericol a sănătății elevilor.

Profesorii nu sunt eliminați automat din învățământ, ci sunt supuși unor sancțiuni treptate. În mod inițial, ei pot primi un avertisment în scris, li se poate diminua salariul de bază sau pot fi restricționați în participarea la concursurile pentru mărirea gradației pentru o perioadă de trei ani.

 Noile grile salariale pentru profesori

Grilelele salariale pentru cadrele didactice și personalul din învățământ a fost oficial publicată în Monitorul Oficial și   sunt în vigoare începând cu prima zi a anului 2024.  Aproximativ 42% din salariile de bază brute, precizate în grila de salarizare din domeniul Educației, sunt reținute sub formă de impozite și contribuții către stat.

 

 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here