FOTO: Adevărul

Un ciclon va lovi România zilele următoare, transmite adevarul.ro. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat la Antena 3 CNN că maximele vor deveni negative în aproape toată țara.

Vremea va fi caldă de Bobotează și se va schimba începând de duminică, mai întâi în jumătatea nordică, iar din 8 ianuarie, și în partea de sud a țării, astfel încât în toată țara.

Răcirea va fi cauzată de clonul care a lovit deja vestul și centrul Europei, din cauza căruia fost emis cod roșu de inundații în Franța, Cehia, Luxemburg și Olanda și au fost emise avertizări meteo de vânt și cantități mari de precipitații în Germania.

România va fi afectată de periferia ciclonului, care va aduce vânt puternic și viscol la munte, iar în vest și nord-vest, cantități mari de precipitații.

„De duminică seara o să consemnăm o schimbare în ceea ce privește și regimul de temperaturi, pentru că în jumătatea nordică maximele vor fi unele foarte coborâte, cel mult 3…4 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Potrivit prognozelor, săptămâna viitoare va debuta cu o răcire semnificativă în toată țara, așteptându-se maxime negative, de -3…-4 grade.

Minimelele vor fi foarte joase, în depresiuni urmând să coboare sub -10.

Este posibil să se atingă chiar și -15 grade Celsius, a mai precizat directorul ANM la Antena3 CNN.

Minime ar putea coborî sub -10 grade Celsius în zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here