Fotbalul este de departe cel mai iubit sport in momentul de fata si nu degeaba i se spune „Sportul Rege”. Este urmarit in toate colturile planetei si tine cu sufletul la gura microbisti de toate natiile.

Se creeaza foarte multa emulatie atunci cand se joaca turneele finale pentru echipele nationale. Ma refer aici in special la Cupa Mondiala, dar si la Campionatul European sau la Copa America.

La nivel de club insa, cea mai importanta competitie este Liga Campionilor pentru ca acolo sunt cele mai tari meciuri, cu cei mai valorosi jucatori. De-a lungul anilor au fost mai multe confruntari frumoase care au avut loc in Champions League si mai jos vei afla despre cateva dintre ele.

1. AC Milan – Liverpool (25 mai 2005)

Acesta a fost probabil cel mai frumos meci din instoria Ligii Campionilor, iar el a a fost numit „Miracolul de la Istanbul”. Era marea finala, iar Milan pleca din postura de favorita certa, ea avand in componenta superstaruri Maldini, Cafu, Nesta, Pirlo, Seedorf, Kaka sau Shevchenko.

Cum a decurs partida

La finalul primei reprize gruparea din Serie A conducea deja cu 3-0. Dupa pauza insa, Liverpool egala cu 3 goluri inscrise intr-un interval de doar 6 minute. S-a ajuns la penalty-uri si „Cormoranii” au castigat trofeul datorita goalkeeper-ului erou Jerzy Dudek care a parat 3 penalty-uri.

Marcatori acestui supermeci

Iata cum s-au inscris golurile meciului:

  • Paolo Maldini pentru AC Milan (minutul 1)
  • Hernan Crespo pentru AC Milan (minutele 38 si 44)
  • Steven Gerrard pentru Liverpool (minutul 54)
  • Vladimir Smicer pentru Liverpool (minutul 56)
  • Xabi Alonso pentru Liverpool (minutul 60)

La penalty-uri pentru Milan au transformat Jon Dahl Tomasson si Kaka, insa au ratat Serginho, Andrea Pirlo si Andriy Shevchenko. De la Liverpool a ratat doar John Arne Riise pentru ca Dietmar Hamann, Djibril Cisse si Vladimir Smicer l-au pacalit pe portarul brazilian Dida.

2. Barcelona – PSG (8 martie 2017)

Daca vrei sa pariezi pe aceste echipe si nu numai trebuie sa iti deschizi cont la Unibet pentru ca este una dintre cele mai bune case de pariuri din Romania. Acest meci era unul doar de orgoliu pentru Barcelona, care nu mai avea teoretic nicio sansa, dupa ce in tur pierduse cu 4-0 la Paris.

Cum s-a desfasurat confruntarea

Gruparea blaugrana avea nevoie de o victorie la minim 5 goluri diferenta daca voia sa mearga mai departe in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Incredibil este ca a si reusit sa castige acest duel cu scorul de 6-1, iar doua dintre goluri au venit in minutele de prelungiri.

Principalii protagonisti ai disputei

Golurile s-au inscris astfel:

  • Luis Suarez pentru Barcelona (minutul 3)
  • Layvin Kurzawa pentru Barcelona (autogol in minutul 40)
  • Lionel Messi pentru Barcelona (minutul 50)
  • Edinson Cavani pentru PSG (minutul 62)
  • Neymar pentru Barcelona (minutele 88 si 90 + 1)
  • Sergi Roberto pentru Barcelona (minutul 90 + 5)

Lesne de inteles ca reusita lui Sergi Roberto a starnit delirul in tribunele celebrului Camp Nou. Antrenorul catalanilor de atunci, Luis Enrique, declara dupa meci ca fotbalul este un sport pentru oameni nebuni.

3. Manchester United – Bayern Munchen (26 mai 1999)

O alta finala nebuna de Liga Campionilor le-a pus fata in fata pe aceste doua mari echipe ale continentului. Pentru multi partida a fost destul de plictisitoare si se parea ca bavarezii aveau sa isi treaca in palmares un nou trofeu, dar elevii lui Sir Alex Ferguson nu au fost de acord.

Ce s-a intamplat in aceasta confruntare

Deseori vedem in finale extrem de multa incrancenare pentru ca miza este foarte mare, iar aceasta intalnire nu a facut exceptie. Bayern Munchen a condus foarte multe minute, insa finalul a adus o victorie nesperata a celor de la Manchester United.

Cum s-au marcat golurile

Tabela s-a modificat astfel:

  • Mario Basler pentru Bayern Munchen (minutul 6)
  • Teddy Sheringham pentru Manchester United (minutul 90 + 1)
  • Ole Gunnar Solskjaer pentru Manchester United (90 + 3)

Asadar, britanicii isi adjudecau trofeul dupa un succes obtinut in prelungiri. Foarte interesant insa este ca ambele goluri ale „Diavolilor Rosii” au fost marcate de catre doua rezerve, care au intrat pe teren in minutele 67 si respectiv 81.

Mai sunt multe alte meciuri frumoase in istoria Ligii Campionilor. Iata trei dintre acestea:

  • AC Milan 4-0 Barcelona in finala Ligii Campionilor (18 mai 1994)
  • Deportivo La Coruna 4-0 AC Milan in sferturile Ligii Campionilor (7 aprilie 2004)
  • Monaco 3-1 Real Madrid in sferturile Ligii Campionilor (6 aprilie 2004)

Chiar daca la momentul respectiv se numea Cupa Campionilor Europeni, se decerna acelasi trofeu ca acum. De aceea, probabil ca pentru noi, romanii, cel mai frumos meci din istoria acestei competitii a fost cel de pe 7 mai 1986, cand Steaua castiga trofeul la penalty-uri in fata Barcelonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here