Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov are în prezent peste 400 de posturi vacante, dintre care 72 pentru medici, iar 127 pentru asistenți medicali și personal din mediul sanitar, informează Radio România Brașov FM. În aceste condiții, activitatea în unitate se desfășoară cu dificultate, inclusiv la asigurarea gărzilor în Urgențe, spune managerul spitalului, Emil Mailat:

  • Am început anul în forță, Camera de gardă a fost plină în toată această perioadă. Din punct de vedere al personalului avem un deficit de aproape 16% din numărul de posturi aprobate. Ele s-au vacantat în perioada 2023, dar venim și cu aproape 10% din urmă. În acest moment avem peste 70 de posturi de medici vacante, dar simțim acut lipsa personalului în mediul sanitar, adică asistentele medicale, registratori, statisticieni, unde avem peste 120 de posturi vacante”.

Și pentru infirmieri și îngrijitori sunt 175 de posturi vacante. În aceste condiții, a fost transmis către Guvern un nou memorandum, pentru aprobarea organizării de concursuri.

  • În anul 2023 am depus, cred, două sau trei memorii. Astăzi (marți – n.r.) am mai trimis încă un memorandum, deoarece în luna decembrie s-au mai vacantat două posturi, unul la oftalmologie iar altul la diabet, pe partea de medici și așteptăm cu interes să se aprobe acest memorandum”, a spus Emil Mailat.

După plecarea unui oftalmolog în luna decembrie, Spitalul Județean Brașov nu a mai putut asigura linia de gardă, astfel că pacienții au fost îndrumați către Ambulatoriul din Spitalul Militar sau spre unități din București, a precizat Emil Mailat:

  • Avem o lipsă acută de medici oftalmologi, motiv pentru care, prin încetarea contractului de colaborare cu una dintre doamnele doctor, nu am mai putut asigura nici măcar linia de gardă la domiciliu. Aveam doar trei doctori, acum am ajuns la doi și, din păcate, nu pot. Am făcut adrese către DSP și către celelalte spitale prin care le-am cerut ajutorul. Din păcate, nu am găsit o soluție astfel încât să mai angajăm alți doctori”.

Gardă suspendată este și pe specializarea chirugie plastică și microchirurgie, încă din anul 2022. Acolo ar fi nevoie de două posturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here