FOTO: G4Media

Puii de urs orfani sau exemplarele care pătrund în zonele populate de oameni și creează probleme de siguranță vor fi introduși într-un areal de protecție, un spațiu îngrădit, de peste 60 hectare într-o zonă de pădure. Acolo, animalele vor fi hrănite cu ajutorul unui sistem inovativ produs la IRUM Reghin, producător de tractoare care își extinde astfel gama de produse, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș. Compania a răspuns provocării unui administrator al unui areal de protecție a urșilor din zona Brașov.

„Datorită faptului că avem centrul de cercetare-dezvoltare propriu, putem să avem o anumită flexibilitate în realizarea unor proiecte inedite, strict cu focus pe anumite chestiuni. Pe lângă această oportunitate, avem și rapiditatea cu care putem răspunde cerințelor pieței”, susține directorul IRUM Reghin, Mircea Oltean.

Instalația cuprinde cărucioare mobile care au capacitate de descărcare comandată și sunt atașate pe sistemul de cabluri a funicularului. Acest sistem permite hrănirea într-un mediu controlat, de la o distanță de până la 1000 m, a animalelor sălbatice. Mircea Oltean, directorul IRUM Reghin.

„Are o unitate centrală, este cu un motor diesel și, de acolo, pe niște cabluri, pleacă niște dispozitive, containere, care ele ajung la punctul fix, fără să fie nevoie ca omul să interacționeze cu animalele. În momentul în care ajunge acolo, poate fi comandat să se declanșeze o clapetă prin care mâncarea ajunge la animale”, spune Oltean.

Deja au fost livrate două sisteme de hrănire prin funicular.

Capacitatea parcului din Brașov va fi de aproximativ 60 exemplare, iar hrănirea acestora fără contact uman este esențială pentru formarea lor și deconectarea de obiceiul de a căuta hrană în zone populate de oameni.

2 COMENTARII

  1. Atata timp cat nu si-o procura singuri, e ca si cum ar manca din tomberon!
    Daca-l eliberezi asta ajunge tot pe marginea drumului sau prin sate/orase in cautarea hranei ca singur nu se descurca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here