FOTO: radiobrasovfm.ro

Judeţele Braşov şi Prahova au propria echipă care va participa în luna februarie la Olimpiada Gastronomică Mondială IKA din Stutgard Germania, transmite radiobrasovfm.ro.

În perioada 2-7 februarie, peste 2.000 de participanți din 70 de țări vor fi notaţi de un juriu compus din bucătari de top, iar din echipele participante face parte şi Lady Chef, Cornelia Ghişoi, maestru în Arta Culinară, Secretar General al Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor, singura Lady Chef din Romania şi din Sud estul Europei.

„Echipa din care vom face parte este formată din cinci membri și două ajutoare. Avem ca și manager pe Cristian Popa, Florescu Ioan, Ghișoi Cornelia, Paul Holhoș, Uzea Daniel, Donose Alexandra și avem și doi cofetari Unea Ioana și Carmela Dragomir. În primul rând, vom merge cu elemente românești, cu materie primă românească. Vom avea preparate care vor avea la bază carne roșie, dar în primul și în primul rând, vom promova peștele, pentru că avem și noi o gamă variată și o plajă largă de pește”, ne-a spus Cornelia Ghișoi.

Olimpiada Gastronomica Mondiala IKA se ţine ca şi cea sportivă din 4 in 4 ani, iar prima participare a ţării noastre a fost în 1972 şi a fost reprezentată de maeștrii bucatari din Brașov.

La ediţia precedentă, echipele României au câștigat pentru prima oară o medalie de aur: echipa regională Belvedere Brașov din care face parte şi Lady Chef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here