Secretarii şi alţi reprezentanţi ai primăriilor din județul Brașov au fost convocați de prefectul Mihai Văsii la întâlnirea de început de an, la sediul prefecturii.  La întâlnire au participat și directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Braşov, Radu Simion Moţa, şi vicepreşedintele Filialei Centru a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Claudiu Petra.  Directorul OCPI Braşov a prezentat  modificările aduse, începând cu acest an, Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare. S-a insistat  pe prevederea privind  atribuţia fiecărui Consiliu Judeţean de a nominaliza anual cel puţin 3 unităţi administrativ-teritoriale din raza sa pentru executarea lucrărilor de înregistrare sistematică în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, fondurile fiind asigurate de la nivel central. În acest program sunt incluse  22 de primării din județul Brașov.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a insistat asupra respectării transparenței decizionale în privința bugetelor locale și a rapoartelor de activitate a primarilor.

  • „În ceea ce ne priveşte pe noi, Instituţia Prefectului, am insistat asupra respectării Legii privind transparenţa decizională, îndeosebi în privinţa proiectelor de buget local. Un alt subiect abordat a fost cel referitor la prezentarea în plenul consiliilor locale şi la publicarea în Monitorul Oficial Local a rapoartelor de activitate ale primarului şi ale consilierilor locali”, a precizat prefectul.

S-a analizat și legea electorală, vicepreşedintele Filialei Centru a AEP vorbind despre necesitatea asigurării experţilor electorali şi a operatorilor de calculator necesari secţiilor de votare, în perspectiva proceselor electorale care urmează în acest an.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here