Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat, miercuri, 25 ianuarie a.c.,  17 percheziții domiciliare și au pus în executare două ordonanțe de ridicare a înscrisurilor din cabinetele unor medici de familie din județul Brașov, într-un dosar penal de obținere ilegală de fonduri. Este vorba de 17 medici de familie  dintre care 11 sunt din municipiul Brașov. Misiunea oamenilor legii a urmărit descoperirea și ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidențe personale). Au fost conduse la audieri la sediul poliției cinci persoane  în baza unor mandate de aducere.

  • În fapt, în cauză există bănuiala rezonabilă că, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulți medici de familie din județul Brașov ar fi solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, alocate finanțării serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2, prin întocmirea fișelor de monitorizare telefonică zilnică aferente pacienților, prin consultație medicală la distanță. În concret, cadrele medicale ar fi inserat date nereale în cuprinsul documentelor pe care le-ar fi transmis ulterior, în vederea decontării a 105 lei/pacient (pretinzând efectuarea unor monitorizări zilnice), în realitate necomunicând cu pacienții infectați cu Covid-19, ori comunicând doar în primele zile”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Urmărirea penală este in rem și deocamdată nimeni nu a fost pus sub acuzare. La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Poliției Municipiului Făgăraș și Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic – I.P.J. Brașov, iar acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here