O crimă despre care procurorii spun că ar fi avut loc în județul Brașov este cercetată în prezent de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.  Cazul s-a conturat la data de 8 decembrie 2023, în jurul orei 23.50, când pe raza comunei Dragoslavele, județul Argeș, pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmboviţa, a fost găsit un fragment de membru uman superior drept, prezentând leziuni cu aspect de „muşcături de animale”. Atunci a fost întocmit un dosar penal pentru de ucidere din culpă, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. În urma prelevării amprentelor de la fragmentul mână dreaptă  și a introducerii acestora în baza de date, polițiștii au reușit identificarea persoanei căreia îi aparține, respectiv un bărbat de 53 de ani, care figurează cu domiciliul în municipiul București.Numai că la data de 11 decembrie 2023 cauza penală a fost declinată  la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, iar urmărirea penală s-a efectuat  cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor. La data de 26 ianuarie, în continuarea cercetărilor privind cazul de omor,   în urma desfăşurării cercetărilor la faţa locului, a constatărilor medico-legale, audierii mai multor persoane, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta agravată a omorului), s-a dispus, de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 25 de ani, din Brașov, fiul victimei.

Activitățile de urmărire penală constând în cercetări şi investigaţii cu caracter complex şi variat au fost desfășurate împreună cu polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov. Din cercetările recente, a reieșit că fapta ar fi fost săvârșită în județul Brașov, cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov în cursul acestei zile.

  • ,,Cauza penală se referă la un omor, este o continuare a unei spețe începute în cursul lui decembrie în pe raza județului Argeș, inițial cercetată ca ucidere din culpă, după care a fost luată de Parchetul pe din Tribunalul Argeș, existând suspiciuni că ar fi fost vorba despre un omor. Ca urmare a indicilor apărute în cursul zilei de ieri, că fapta s-ar fi comis pe raza municipiul Brașov, a fost declinată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov. Până acum probele ne indică faptul că victima este un cetățean cu antecedente penale și astfel a fost stabilit identitatea dumnealui pentru că figura în baza de date a poliției cu amprentele respective. Se pare că a fost că este vorba despre o violență în familie în forma omorului, respectiv fiul și-a ucis tatăl într-un într-o locuință din municipiul Brașov. Suspectăm că modul de operare s-a fost unul agresiv prin aplicarea unor procedee de tip MMA, pentru că fiul este practicant al acestui tip de sport. Urmează ca aceste elemente să le lămurim ulterior. La momentul acesta neavând o autopsie, neavând foarte multe date, este o suspiciune ținând mai degrabă de comportamentul și e de istoricul sportiv al fiului. Varianta omorului s-a conturat prima dată după prima sesizare, ca urmare a împrejurări în care a fost găsită parte din corpul victimei, adică brațul drept al corpului victimei. Identitatea autorului a apărut însă cu mai mare certitudine în cursul zilei de ieri, în urma unor cercetări făcute în teren, în care au fost coroborate mai multe probe directe și indirecte, respectiv a fost identificată râpa în care a fost aruncată, se afla la circa 2 kilometri de locul unde a fost găsit braţul. Urmează să facem noi căutări în teren, având în vedere că ieri au apărut aceste informații, pentru a găsi şi restul corpului. Dacă a poate fi găsit. Cadavrul a fost transportat de la locul în care a avut loc fapta la acea râpă. Aceasta este varianta pe care o vizăm. Ceea ce s-a găsit din corpul victimei indicau mai degrabă acțiunea unor animale sălbatice decât o dezmembrare.”, a spus Adrian Radu, prim-procuroul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, citat de brasov.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here