Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiarică, în perioada 29 ianuarie – 08 martie 2024 inclusiv, pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în conformitate cuOrdonanţa Guvernului  nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale.

Cererile de acordare se depun la Centrele locale pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea de plată aferentă anului 2023. Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă și este de echivalentul în lei a 100 euro/hectar. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euroResursele financiare totale sunt de1.200.000 mii lei, reprezentând echivalentul a 243.239,956mii euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024. Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024.

Informațiile privind beneficiarii, condițiile de eligibilitate, documentele ce însoțesc cererea de solicitare a ajutorului de stat, precum și Ghidul solicitantului se vor regăsi publicate pe site-ul APIAwww.apia.org.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here