FOTO: ProTV

Fostul președinte Traian Băsescu a fost internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală. Ar fi ajuns la medic din cauza gripei, însă afecțiunile sale mai vechi i-au determinat pe medici să-l țină o vreme sub supraveghere.

Surse apropiate de fostul șef de stat au declarat, pentru stirileprotv.ro, că, duminică, Traian Băsescu s-a simțit mai bine.

Sursele mai spun că acesta acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate. Medicii l-ar fi diagnosticat cu gripă, însă, după ce l-au supus unor investigații, au decis să-l interneze.

Tot potrivit apropiaților, Traian Băsescu ar avea și ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi. În plus, ar avea și hipertensiune.

În 2014, când încă era șef al statului, a fost diagnosticat și cu emfizem pulmonar care are ca efect scăderea calităţii vieţii pentru că pacientul oboseşte foarte repede.

Traian Băsescu a evitat să mai apară în spațiul public din septembrie 2021, când Parlamentul a adoptat legea in urma careia foștii colaboratori ai securității își pierd privilegiile. În calitate de fost președinte al țarii, avea dreptul la indemnizație, la protecție din partea SPP și la casa de protocol.

Dupa decizia instanței supreme din martie 2022, care a confirmat ca a fostul președinte a fost colaborator al securitatii Basescu a ajuns la un spital din Bruxelles. Desi au existat temeri ca a suferit un atac vascular cerebral, medicii l-au diagnosticat cu atac de panică. Familia nu a comentat incidentul.

În vârstă de 72 de ani, Traian Băsescu a mai fost operat în 2006 de hernie la un spital din Viena iar un an mai târziu mergea tot la spitalul Militar pentru o operație de tiroidă.

Singura funcție pe care o are în prezent este cea de europarlamentar. Surse politice susțin că nu va mai candida pentru un nou mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here