FOTO: Facebook

Ursul Yogi, considerat al doilea cel mai în vârstă urs brun din lume și cel mai vârstnic din România, a murit luni, 29 ianuarie, la Sanctuarul Libearty.

El a petrecut 30 de ani la Zoo Sibiu. „Din păcate, la începutul verii trecute, semnele bătrâneții s-au făcut simțite. A început să meargă greu, să se ridice cu dificultate, așa că a fost retras într-un țarc mai mic unde starea de sănătate i-a putut fi monitorizată cu atenție”, a transmis Asociatia Milioane de Prieteni.

Potrivit ONG-ului, în ultima perioadă a vieții, veterinarii i-au administrat ursului calmante pentru a putea face față durerilor.

”Rămas-bun, dragă Yogi!

Veteranul de vârstă al Sanctuarului Libearty și probabil al doilea cel mai în vârstă urs brun din lume (43 de ani) a devenit astăzi o steluță din Ursa Mare.
Salvat după 30 de ani de captivitate la Zoo Sibiu, Yogi ne-a uimit mereu cu pofta lui de viață și curiozitatea de-a cunoaște fiecare petec de pământ din pădurea Sanctuarului AMP Libearty. Din păcate, la începutul verii trecute, semnele bătrâneții s-au făcut simțite. A început să meargă greu, să se ridice cu dificultate, așa că a fost retras într-un țarc mai mic unde starea de sănătate i-a putut fi monitorizată cu atenție. În ultima perioadă avea mai mereu nevoie de calmante de durere.
În aceasta dimineață Yogi a închis ochii pentru ultima oară și a plecat la cer să se întâlnească cu ceilalți urși care trăiesc acum doar în inimile noastre.
Drum lin Yogi!“, a scris pe Facebook Asociația Milioane de Prieteni.
Durata medie de viață a ursului brun, în sălbăticie, este până la 30 de ani. În captivitate, însă, urșii bruni pot atinge chiar și 50 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here