La Spitalul Orășenesc Victoria  se lucrează, în această perioadă, la proiectul privind amenajarea și dotarea  Ambulatoriului. Așa cum explică primarul orașului, Camelia Bertea, se lucrează la spațiile din spital alocate ambulatoriului, iar în cel mult 60 de zile va ajunge aparatuta medicală necesară dotării unității. Spațiile sunt dezafectate și necesită ample lucrări de reabilitare.

  • ,,Vom începe renovarea completă a interiorului ambulatoriului. Am stabilit 7 loturi pentru aparatura medicală dintre care patru loturi sunt déjà aprobate și vor ajunge în cel mult 45 de zile, urmând celelalte 3 loturi. Vom achiziţiona  computer tomograf, iar până va ajunge vom face recompartimentarea și amenajarea corespunzătoare a spațiului dedicat CT. Vom avea dotări tehnice, printre care: aparat de monitorizare EKG şi TA ambulatorie, trusă resuscitare, aspirator chirurgical, ecograf examinări generale, monitor funcții vitale, trusă resuscitare, sistem videogastroscop şi videocolonoscop, trusă de mică chirurgie, analizoare automate, microscop laborator, defibrilator, electroencefalograf cu sistem video, oftalmoscop direct şi indirect, combină oftalmologică, trusă instrumentar de diagnostic ORL şi multe altele“ a explicat primarul Camelia Bertea.

 Proiect de 3,2 milioane de euro

Valoarea totală a proiectului este de  3,2 milioane de euro (17,3 milioane de lei), din care aparatura medicală, 2,4 milioane de euro.    ,,Cheltuielile eligibile, pentru care am solicitat finanțare nerambursabilă, însumează 13,1 milioane de lei, diferența urmând să fie acoperită după cum urmează: 2,5 milioane, ce reprezintă TVA-ul, de la bugetul de stat naţional şi 1,7 milioane, ce reprezintă cheltuielile neeligibile, de la bugetul local. Odată cu finalizarea acestui proiect, vom mai încheia o etapă importantă pentru ceea ce înseamnă aducerea Spitalului Orășenesc la standarde europene în privința dotărilor, a modului de tratare a pacienților și de asigurare a intimității și demnității acestora, a calității mediului de lucru pentru personalul medical“ a explicat primarul Camelia Bertea.

Laborator pentru analizele medicale

Spitalul de la Victoria va avea un laborator de analize propriu, care va fi realizat printr-un proiect în valoare de 200.000 euro. În această perioadă se lucrează la documentațiile privind autorizarea laboratorului.

  • ,,Dacă totul decurge bine în mai o să avem propriul nostru laborator de analize medicale“ a declarat primarul Camelia Bertea.

Farmacia din cadrul Spitalului Orășenesc Victoria a fost autorizată de Ministerul Sănătății la începutul lunii ianuarie 2024.  Farmacia din cadrul spitalului este cu circuit închis.

  • .

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here