Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat marți că în mediul online circulă în prezent mesaje false transmise în numele ANAF referitoare la RO e-Factura.

„Atenționăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.
Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail <anaf@m-finante.com>.
Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF!

Reiterăm următoarele:
 nu deschideți aceste emailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări!
 nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut!
 nu transmiteți date personale

Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.
De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160″, a transmis ANAF.</anaf@m-finante.com>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here