FOTO: Fanatik

Întreaga planetă este în stare de șoc după anunțul că Regele Charles are cancer. Oamenii din Viscri au reacționat și ei după ce au aflat vestea.

Vestea că Regele Charles al III-lea are cancer a ajuns și în satul Viscri, comuna Bunești, locul preferat al Majestății Sale în România. Oamenii sunt îngrijorați și se roagă pentru monarh, arată fanatik.ro.

Locuitorii din Viscri, după ce au aflat că Regele Charles are cancer: “Să ne rugăm. Este tot ce putem face”

Încă de la finalul anilor 70, Regele Charles a început să viziteze România. Treptat, acesta s-a îndrăgostit de locurile superbe pe care le-a întâlnit în țara noastră. La ora actuală, monarhul are 10 proprietăți la noi, pe care le-a achiziționat prin intermediul fundației sale.

Fără îndoială, cel mai bine se simte la Viscri. Încă dinainte de încoronare, Charles a vizitat de nenumărate ori această localitate din județul Brașov. Ultima dată a ajuns aici în iunie 2023.

Localnicii din zonă nu aveau cum să nu afle vestea-șoc dinspre Regat. Cum era de așteptat, oamenii care l-au cunoscut, au vorbit și au dat mâna cu regele Marii Britanii sunt îngrijorați de starea monarhului.

”A fost cu siguranţă un şoc. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta. Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face. O veste foarte tristă. Atât de repede după moartea reginei. Un mare ghinion!”, a spus un localnic, citat de Observator News.

Un alt locuitor din Viscri laudă activitatea lui Charles în țara noastră. ”Anul trecut a fost în satul Viscri și a fost primit foarte călduros de toată populația. Să îi dea Dumnezeu sănătate și să se facă bine. A făcut numai bine în Transilvania. A restaurat o grămada de sate și le-a conservat”.

Casa Albastră, cea mai cunoscută locuință din Viscri

Cel mai cunoscut și faimos imobil din Viscri este casa albastră. Regele Charles al III-lea a achiziționat-o în 2006 și a funcționat ca pensiune până în 2021. La ora actuală, acolo este sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, care organizează ateliere de restaurare tradiţională şi de ţesut, precum şi cursuri de agricultură.

Șura reorganizată a casei de la Viscri găzduiește anual expoziţia permanentă The Transylvania Florilegium. Ea pune în lumină primele cărţi de această calitate dedicate plantelor acestei regiuni, comandate de Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales. Monarhul este un susţinător al conservării acestui mediu preţios.

Trebuie notat că locația regelui din Viscri a ajutat foarte mult la dezvoltarea turismului din zonă. Fundaţia Prinţul de Wales sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here