Mai multe unitați comerciale care depozitau, prelucrau și comercializau cherestea au fost verificate de polițiști. Au fost găsite nereguli la o astfel de societate comercială din Făgăraș.

  • Cu această ocazie, a fost verificată o societate de pe raza municipiului Făgăraș, care are ca obiect de activitate depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, unde, după verificările efectuate, au fost identificate mai multe abateri, pentru  care au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la încălcarea prevederilor silvice. Alte 6 sancțiuni au fost aplicate pentru abari identificate la operatori care transportau material lemnos, fără îndeplinirea condițiilor legale. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în urma controaleelor a fost de 23.500 lei”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea a 40 mc material lemnos, format din cherestea și lemn de foc din diferite specii, cu o valoare totală de 13.100 lei
Tot în cadrul controlului, a fost constatată o infracțiune de fals informatic. Polițiștii au constatat că una dintre societățile economice verificate a emis un aviz de însoțire a materialului lemnos prin introducerea în aplicația informatică SUMAL 2.0 a unor date nereale. În acest caz urmează să se continue cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here