Bine- cunoscutul comentator sportiv Marian Olaianos a câștigat procesul cu TVR, Tribunalul Ilfov, prin decizia emisă astăzi, 12 martie a.c., a făcut dreptate în scandalul din TVR din 2022, un scandal nefondat de altfel. TVR este obligată să-i plătească lui Marian Olaianos despăgubiri și să-l reangajeze.  

Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii şi până la data reintegrării efective”, se arată în decizia Tribunalului Ilfov.

 Solutia pe scurt:

,,Admite cererea de chemare în judecată. Anulează decizia nr. J/22 din data de 09.03.2023, emisă de pârâtă. Obligă pârâta la reintegrarea reclamantului în funcţia şi postul deţinute anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii şi până la data reintegrării efective. În baza art. 451 alin. 2 C. proc. civ., diminuează cuantumul onorariului avocaţial solicitat de reclamant drept cheltuieli de judecată, şi obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 4000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial diminuat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Ilfov. Pronunţată astăzi 12.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei de judecată“.

Marian Olaianos: ,,Sunt bucuros și încrezător“

La aflarea veștii, Marian Olaianos a declarat: „Sunt bucuros și încrezător, așa cum este și firesc. Am avut încredere că instanța o să țină cont de toate dovezile depuse la dosar și că se va face dreptate. Și, iată că acest lucru s-a și întâmplat. Am pierdut multe în acest an din punct de vedere profesional, am ratat un Campionat Mondial, am ratat întâlnire cu fanii emisiunii Replay. Nu mă voi opri, însă, aici, îmi voi face dreptate până la capăt. Voi demonstra că nu sunt sub nicio formă un agresor, un bătăuș. Dumnezeu este de partea adevărului întotdeauna”, a declarat Marian Olaianos

  Care a fost scandalul

După o plângere a unei angajate din TVR, reporter cultural, la conducerea instituției, motivând că a fost agresată de comentatorul Marian Olaianos, aceasta l-a concediat. Decizia de concediere a fost emisă de TVR  la 9 martie 2023. Marian Olaianos avea  24 de ani de activitate în TVR. Marian Olaianos a dat în judecată TVR, iar azi a primit un verdict favorabil. Astfel, Televiziunea Publică e obligată să-l angajeze pe funcția deținută anterior și să-i plătească acestuia salariile restante.

  •  Marian Olaianos, 49 de ani,   este unul dintre cei mai vechi și mai apreciați jurnaliști sportivi. La  TVR lucra din 1999, a fost reporter de teren, comentator și a realizat mai multe emisiuni, cea mai de succes fiind Replay. (Lucia BAKI)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here