25 martie: Eclipsă de Lună plină, vizibilă și din România.  Eclipsa va începe în această noapte la ora 02.53 și va atinge punctul maxim la ora 05.12. Cel mai bine va putea fi observată dacă cerul este senin, dar în zonele mai puțin luminate (nu din orașe) și cu mai puțină poluare. Pe lângă faptul că va fi un eveniment astronomic interesant, ea va pregăti o eclipsă totală de soare exact două săptămâni mai târziu, care va putea fi văzută în toată America de Nord.

O eclipsă de lună se produce atunci când Pământul se interpune între Soare și Lună, iar umbra Pământului cade pe suprafața Lunii. Acest lucru se întâmplă doar în timpul fazei de Lună plină.  Pe parcursul anului 2024 vor avea loc patru eclipse (două de soare și două de lună), iar prima care poate fi admirată va avea loc luni noapte, transmite space.com.

 Următoarea eclipsă lunară va avea loc în data de 18 septembrie. Ultima eclipsă din anul 2024 va avea loc pe 2 octombrie și va fi o eclipsă inelară de Soare, ce o să poată fi observată din sudul Americii de Sud, din Pacific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here