FOTO: reper24.ro

În cadrul ședinței de Guvern de ieri, premierul Marcel Ciolacu i-a anunțat pe miniștrii că prinde contur planul de a construi cea mai mare fabrică de pulberi pentru armament din Europa, arată reper24.ro. Fabrica va fi construită la Brașov, pe un teren al ANAF, care va trece în proprietatea statului. România va construi clădirea, iar Uniunea Europeană va finanța dotarea fabricii de pulberi, care va fi cea mai mare din Europa.

Potrivit unor surse, fabrica ar urma să fie dezvoltată în zona Făgăraș – Victoria, urmând să se întindă pe o suprafață de 300 de hectare.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre această fabrică și a explicat că întreaga investiție va fi de peste 400 de milioane de euro.

„Comisia Europeană o să facă anunțul la începutul săptămânii viitoare, pentru că avem un proiect comun. Va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiție de aproape 400 de milioane de euro și Comisia Europeană vine și ea la această investiție cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a adăugat că România face muniție pe standardele NATO, dar este insuficientă. În acest moment, România importă din Serbia pulberi pentru muniție.

Pulberea pe care o vom produce în România va fi probabil cea mai performantă pulbere din lume la ora actuală”, a declarat într-un interviu la Digi 24, ministrul Economiei, Radu Oprea.

Întreaga investiție pentru fabrica de pulberi se ridică la 400 de milioane de euro, a spus și premierul Marcel Ciolacu.

„Va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare”, a declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here