Vremea se va menține caldă în următoarele patru săptămâni, cu valori ale temperaturilor peste normalul perioadei, anunță meteorologii. De Paște, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României, informează Agenția Națională de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 08–15 aprilie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice, precizează meteorologii.

Săptămâna 15–22 aprilie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Precipitațiile vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 22–29 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea de Paște – săptămâna 29 aprilie–06 mai

De Florii, dar și de Paște, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul precipitațiilor va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar, mai spun meteorologii.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizează ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here