România se califică pentru prima oară la turneul final Billie Jean King Cup, după o revenire  în meciul cu Ucraina. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au pierdut primele două meciuri ale confruntării, dar tot ele au adus calificarea.
  • Ana Bogdan a obținut una dintre cele mai mari victorii din cariera ei, trecând de Elina Svitolina 6-4 4-6 6-3, după ce ucraineanca a condus cu 2-0 în decisiv. Partida a durat două ore și 50 de minute.
  • Jaqueline a revenit de la 0-1 la seturi și a învins-o pe Tsurenko, 2-6 6-4 6-4 în peste două ore.
  •  Bogdan și Cristian s-au echipat și pentru meciul de dublu, unde le-au învins în minimum de seturi pe surorile Kichenok, specialiste ale probei, ambele în top 50 în clasamentul de dublu, 6-2 7-6.
  • Turneul final al Billie Jean King Cup se dispută în perioada 12 – 17 noiembrie, în Spania, la Sevilla.  Nu mai puțin de 12 țări participă la turneul final al Billie Jean King Cup din toamnă.  Astfel, România s-ar putea duela cu țări precum Canada, campioana en-titre, cu Australia, Cehia, Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Slovacia, Spania sau Statele Unite ale Americii.
 Foto: Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here