O amplă acțiune ,,verde“ s-a desfășurat în orașul Victoria în zilele de 12 și 13 aprilie a.c. Acțiunea a fost realizată  de Asociația Act for Tomorrow, unul dintre cele mai mari ONG-uri de mediu din România, fiind finanțată prin programul „România plantează pentru mâine”,  inițiată de OMV Petrom. Astfel se va realiza în orașul de la poalele Făgărașilor prima pădure urbană.

  • ,,Ne-am petrecut ziua ca o comunitate unită, căreia îi pasă de viitor, plantând oxigen pentru generațiile viitoare. Totodată, vom da o nouă viață terenului din zona de sud a orașului și vom vom contribui la prevenirea și combaterea poluării, la înfrumusețarea peisajului urban, dar și la bunăstarea și sănătatea comunității locale. O pădure urbană îmbunătățește calitatea aerului, prin absorbția poluanților și producția de oxigen. Mai mult decât atât, aceste spații verzi servesc ca locuri de recreere și relaxare pentru localnici și turiști, îmbunătățind calitatea vieții și contribuind la atracția și valoarea orașului ca destinație turistică. Eu și colegii mei din Primărie am spus  prezent la acțiune   să construim împreună un oraș mai verde“ a susținut Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Acţiunea de plantare este o colaborare între Primăria Victoria şi Asociaţia Act for Tomorrow, iar costurile au fost suportate de asociație, Primăria punând   la dispoziție terenul necesar plantării.

  • ,,Eu şi colegii mei din Primărie am fost acolo să ajutăm ca voluntari. Se zice că orice om trebuie să planteze măcar un pom în viaţă, dar noi vrem să ne facem datoria şi pentru generaţiile viitoare!  Au participat la acțiune 200 de voluntari din oraș dar și din țară“ a adăugat primarul Camelia Bertea.
  • ,,S-au plantat pe o suprafață de 5000 mp specii de stejar, paltin și mesteacăn. Aici va crește o frumoasă pădure urbană care va proteja comunitatea“ a spus reprezentantul  Asociației Act for Tomorrow

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here