9.000 de arbori și arbuști, din 14 specii formează începând de sâmbăta aceasta, prima pădure urbană din orașul Victoria. 280 de voluntari au dat o nouă viață terenului degradat și neproductiv, care se întinde pe o suprafață de 5.000 mp, aflat în zona de sud a orașului. Printre speciile plantate se regăsesc: fag, carpen, stejar roșu, stejar pedunculat, mojdrean, paltin de munte, mesteacăn, cușin. Totodată, vineri, 12.04.2024 a fost plantat un aliniament stradal, pe strada Salcâmilor. Acțiunile de plantare au fost organizate cu sprijinul Primăriei Victoria și continuă  misiunea de a planta în mediul urban a programului „România Plantează Pentru Mâine”, cea mai mare inițiativă privată de plantare din România, inițiată de OMV Petrom.

În cadrul evenimentului de plantare au participat primarul orașului Victoria, Camelia Bertea, numeroși voluntari din comunitatea locală și din Brașov, Sibiu, Făgăraș, zeci de liceeni, dar și angajați din companiile partenere OMV Petrom,  Autonom, Electrica Furnizare, Oracle, Eren Cons. Prin organizarea acțiunii de plantare a primei păduri urbane din Victoria, organizatorii își doresc să contribuie la prevenirea și combaterea poluării, la înfrumusețarea peisajului urban, dar și la bunăstarea și sănătatea comunității locale. O pădure urbană îmbunătățește calitatea aerului, prin absorbția poluanților și producția de oxigen. Mai mult decât atât, aceste spații verzi vor servi ca locuri de recreere și relaxare pentru localnici și turiști, îmbunătățind calitatea vieții și contribuind la atracția și valoarea orașului ca destinație turistică. Odată ajunsă la maturitate, pădurea va reprezenta o sursă importantă de oxigen pentru comunitatea locală. Fiecare copac plantat pe 13 aprilie reprezintă un pas important spre îmbunătățirea calității vieții urbane și crearea unui oraș mai verde și mai sustenabil.

  • „Suntem bucuroși că am reușit să dăm o nouă viață terenului degradat și neproductiv, aflat la marginea orașului. Am realizat mari eforturi pentru pregătirea acestui teren, iar în urma acțiunii de plantare de sâmbătă aspectul zonei s-a îmbunătățit semnificativ. Alături de voluntari și cu sprijinul partenerilor OMV Petrom și Primăria Victoria am plantat prima pădure urbană din oraș care va înfrumuseța această zonă și odată ajunsă la maturitate va reprezenta o sursă importantă de oxigen pentru comunitatea locală. Mai mult decât atât, am oferit locuitorilor din Victoria o oportunitate de implicare activă în protejarea și îmbunătățirea mediului în care trăiesc. a declarat Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act for Tomorrow.

  • „Noi ne-am născut la munte, trăim și inspirăm aer de munte, iar, dacă am privi zona noastră de sus, am vedea că suntem înconjurați de verde. Este în firea noastră să rămânem compatibili cu zona, așa că suntem datori naturii să nu o invadăm și să o protejăm. Cu ajutorul celor de la Act for Tomorrow și al OMV Petrom, am reușit să plantăm o mică pădure urbană în orașul nostru, cu aproximativ 10.000 de puieți. Vom face din pădurea aceasta locul cel mai verde din Victoria, care va oferi oxigen comunității, după ce copăceii plantați aici vor prinde rădăcini. Primăvara aceasta în pădurea urbană pe care tocmai am creat-o am reușit să plantăm în jur de 1,5 copaci/cap de locuitor, ceea ce mi se pare un lucru extraordinar pentru comunitatea noastră.” a declarat Camelia Bertea, Primarul orașului Victoria.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here