FOTO: ProTv

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, un cod galben de instabilitate atmsoferică pentru mai multe zone din țară.

Începând de miercuri, ora 10, până joi, ora 20, va ploua, iar în jumătatea de sud-est a României vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii.

Vântul va avea intensificări cu viteze între 45 și 55 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1.500m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

ANM a emis un cod galben valabil de miercuri, ora 10, până joi, ora 10, vizând instabilitate atmosferică.

În Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

Schimbarea bruscă a vremii i-a pus în alertă pe reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, arată radiobrasovfm.ro.

Reprezentanții Direcției de Drumuri și Poduri Brașov au anunțat că au pregătit utilajele de deszăpezire care vor acționa în caz de nevoie, având în vedere că în următoarea perioadă se anunță o răcire bruscă a vremii, cu temperaturi scăzute și precipitații mixte.

Utilaleje de deszăpezire vor fi folosite în zonele muntoase mai înalte, unde se anunță lapoviță și ninsoare.

De asemenea, șoferii care și-au înlocuit deja anvelopele iarnă cu cele de vară sunt sfătuiți să nu plece la drum înainte de a se informa despre condițiile de trafic de pe traseu.

DRDP Brașov a pregătit utilajele de deszăpezire

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here