Satul Veneția de Jos va prinde viață în ziua de 27 aprilie a.c. începând cu ora 16.00. La Căminul Cultural va fi organizat un eveniment cultural dedicat tradițiilor locale. Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Brașov prin Centrul Cultural Reduta, fiind parte din programul ,,Tezaure Brașovene“.  Publicul va fi încântat să asculte un concert de pricesne al elevilor clasei de canto popular de la Școala Populară de Arte și Meserii ,,Tiberiu Brediceanu“  Brașov, coordonați de prof. George Muraru. Antonia Grama va avea un recital la nai. În cadrul evenimentului vor fi decernate diplome și plachete.

,,Plugarul“ la Rupea

La 25 aprilie a.c., ora 13.00, Muzeul de Etnografie Brașov, filiala Rupea, va organiza  vernisajul expoziției „Plugarul, obicei agrar de primăvară”. Evenimentul va fi organizat  la Muzeul Etnografic „Gh. Cernea” din Rupea, str. Republicii nr. 191.

  • „ Inspirat din truda și hărnicia țăranilor, Plugarul este cel mai important obicei agrar de invocare a fertilității desfășurat primăvara în majoritatea satelor din Țara Oltului. Prin acest obicei, comunitatea rurală sărbătorea primul fecior sau bărbat care ieșea cu plugul la arat”, au declarat reprezentanții Muzeului de Etnografie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here