Aplicarea legilor funciare a intrat în linie dreaptă la Sâmbăta de Sus. Localnicii știu că, după 1990, s-au înregistrat în comună cele mai mari probleme și ilegalități soldate cu procese în instanță. Primarul comunei, Nicolae Morariu, împreună cu aparatul de specialitate au reușit să facă lumină în documentațiile cadastrale. Astfel că au fost eliberate sute de titluri de proprietate pentru cetățenii comunei, iar această acțiune continuă pe tot parcursul acestui an.

,,O atenție deosebită am avut-o și pe partea de fond funciar pentru că știm că oamenii își doresc  să se finalizeze și la Sambata de Sus restituirea terenurilor agricole în baza Legii 18.   Am reușit să eliberăm până în prezent titluri de proprietate pentru:

  •  204 imobile in zona denumită popular “Pe Iaz” ,
  •  169 de imobile în zona “Poiana Lungă “

Am ridicat de la OCPI Brașov titlurile de proprietate pentru 212 imobile din planul parcelar “Chilii-Teasa-Lazuri “, un plan parcelar mare ca dimensiuni la care am lucrat în ultimii 3 ani. Săptămână viitoare o să vă invităm să le ridicați de la sediul primăriei. Sperăm ca până la sfârșitul anului să eliberăm titluri de proprietate pentru alte 1778 de imobile pentru care am depus documentațiile tehnice și apoi să începem să închidem adeverințele de proprietate“ a explicat primarul Nicolae Morariu.

Pe lângă problemele de fond funciar, în comuna Sâmbăta de Sus au fost implementate și sunt în curs de aprobare o serie de proiecte, mare parte finanțate din bani europeni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here