FOTO news.ro

​Florin Piersic are o infecție generalizată (septicemie) care îi poate pune viața în pericol, a declarat miercuri Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, pentru HotNews.ro. Actorul în vârstă de 88 de ani a fost transferat de la Cluj la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, cu un avion SMURD.

Florin Piersic „suferă de septicemie, este o infecție generalizată în corp, care îi poate pune viața în pericol”, a declarat Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, pentru HotNews.ro.

Potrivit medicilor clujeni, actorul s-a infectat, cel mai probabil, de la o branulă.

În cazul în care va trece cu bine peste această infecție în urma tratametului medicamentos care i se administrează, actorul va fi transferat de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș la un alt spital din București, pentru evaluarea protezei sale ortopedice, a mai precizat managerul Institutului Inimii din Cluj.

Actorul Florin Piersic este transferat joi, la Spitalul Foişor din Bucureşti, pentru o intervenţie ortopedică, absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie. Intervenţia nu este lipsită de riscuri, având în vedere situaţia sa medicală.

”Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă şi bolile asociate. Este vorba un proces infecţios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului şi proteza de la genunchi.  Pacientul se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară (boli infecţioase  ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică”, anunţă reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din Capitală, unde actorul a fost transferat marţi seară, de la Institutul Inimii, din Cluj.
Florin Piersic va fi transferat joi la Spitalul Foişor pentru tratament ortopedic.
”Situaţia medicală a pacientului face ca intervenţia ortopedică, să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie. După intervenţia ortopedică  pacientul va continua tratamentul procesului infecţios”, a comunicat Institutul ”Matei Balş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here