O nouă ediție a raliului ,,Adventure Veneția“ se va desfășura în perioada 17-19 mai 2024 la Veneția de Jos. Este singura localitate din Țara Făgărașului care găzduiește un eveniment sportiv dedicat amatorilor de off-road.  Participanții trebuie să știe că  acest eveniment sportiv face parte din calendarul oficial CNOR-FRAS 2024 și se desfășoară sub egida  Comisiei Nationale de Off- Road, Federatiei de Automobilism Sportiv și a Ministerului Sportului. Regulile de desfasurare sunt cuprinse în Regulamentul particular, care completează Regulamentul cadru CNOR Cupe 2024 și in Planul de Securitate.   Competitia   pune accent pe navigația în teren accidentat și nu pe viteza de parcurgere a unui traseu prestabilit de organizator. Prin urmare, particularitatea competitiei este navigarea pentru a ajunge în cât mai multe puncte GPS (waypoint-uri) într-un interval de timp stabilit de organizator.

  • ,,Competitia va avea 2 zile de concurs: în prima zi se va pune accent doar pe căutarea de puncte GPS, iar în cea de a doua zi o probă Super Specială-Trial.
    Se vor întocmi clasamente atât cel general, la probele de Traseu + Trial cât și separat, doar la Trial. Prin urmare, la festivitatea de Premiere se vor decerna trofeele GPS Adventure Trophy atât la general cât și la Trial, pentru toate clasele.
    Competiția se adresează atât echipajelor de începători – clasa Adventure Hobby, care vor utiliza vehicule 4×4 fără modificări structurale speciale dar cu respectarea normelor de siguranță impuse, cât și echipajelor care au experiență și utilizează în concurs vehicule 4×4 cu modificări speciale pentru offroad– clasa Navigator și clasa Open. Sportivii sunt obligați să aibă mijloace de înregistrare a traseului parcurs – telefoane, tablete, aparate GPS“ se arată în regulament.

Concursul se desfășoară pe trei clase de dificultate:

  • Clasa Open: La această clasă se poate participa cu masini de tip: clasa Standard Challenge, clasa SSV, clasa Open și Extrem.
  • Clasa Navigator:  La această clasă se poate participa cu masini tip Standard A și B.
  • Clasa Adventure Hobby: la acestă clasă se poate participa cu orice mașină cu tracțiune integrală din clasa Off-Road sau SUV, dotată cu anvelope minim AT All-Terrain. Majoritatea Way point-urilor sunt amplasate pe drumuri accesibile mașinilor din clasele amintite. Se recomanda folosirea unor anvelope MT Mud-Terrain cât și a unui troliu frontal.

Taxa de participare este de 500 ron/echipaj. Pentru participare, este nevoie de licență sportivă FRAS, care se poate acorda și la înscriere, de adeverință medicală sportivă (eliberată de medic- medicină sportivă), valabilă 6 luni, asigurare anuală (100 ron), one event (50 ron).  Participanții la această competitie trebuie să aibă împlinită vârsta de 18 ani (se accepta înscrierea în calitate de Copilot de la vârsta de 16 ani împliniți numai cu declarație notarială pe propria răspundere a ambilor părinți.   Inscrierea se face doar online, pe site-ul oficial CNOR.

 Programul de desfășurare:

  • Vineri 17 Mai 17:00 – 21:00 Inscrieri
  • Sâmbătă 18 Mai 7:30 – 8:30 Inscrieri
  • 8:45 – 9:30 Briefing
  • 10:00 Start
  • 18:00 Finish
  • Duminică 19 Mai
    10:00 Start Proba Super Specială ,,Cupa Veneția“

15.00: Festivitatea de premiere “GPS Adventure Trophy 2024”

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here