Primarul comunei Sâmbăta de Sus, Nicolae Morariu,  a semnat marți, 14 mai 2024, contractul de execuție pentru investiția ,,Înființare rețea de canalizare menajeră și stație de epurare pe raza localității Sâmbăta de Sus“ cu reprezentanții firmei de construcții desemnată prin licitație publică, SC Meva Concept SRL din București.

  •  ,,În perioada următoare se face organizarea de șantier și predarea de amplasament către constructor, iar lucrările efective vor începe în data de 27 mai, conform Ordinului de începere a lucrărilor. Firma care a câștigat licitația are o experiență în domeniu de 17 ani“ a precizat primarul Nicolae Morariu.

Valoarea investiției este de 11.038.516 lei, inclusiv TVA, proiectul fiind finanțat prin programul ,,Anghel Saligny“. Lucrările au ca termen de execuție, conform contractului, 24 de luni.

  • ,,Conform graficului de execuție se vor începe lucrările la Stația de epurare și pe străzile care urmează să fie asfaltate,  iar apoi în restul comunei. A fost o muncă de echipă susținută care a durat trei ani de zile, începând cu intabularea tuturor străzilor și studiul de fezabilitate făcut în 2021, procedura de avizare care a durat un an de zile, obținerea finanțării de la guvern în 2022 și proiectul tehnic făcut în 2023 și până la procedura de licitație publică care a durat 8 luni. O lucrare de asemenea anvergură necesită multă muncă și implicare, nu se poate face peste noapte cum cred unii, care vorbesc în necunoștință de cauză“ a mai precizat primarul comunei, Nicolae Morariu.

Vor fi racordate la rețeaua de canalizare realizată prin acest proiect 458 de gospodării, branșamentele până la limita proprietății fiind gratuite. Un număr de 142 de gospodării vor fi racordate la rețeaua de canalizare realizată din fonduri locale înaintea modernizării drumului județean ce traversează localitatea.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here