Caz șocant la Școala Gimnazială Recea. Un grup de elevi din clasa a VIII-a și-a abuzat sexual colegii mai mici, din clasa a V-a. Faptele copiilor au ajuns la urechile părinților, care s-au dus val vârtej peste dascăli pentru a afla cum s-a ajuns într-o astfel de situație. Au aflat și polițiștii care au deschis dosare penale în care cercetează faptele. Sunt implicați în acest caz patru elevi din clasa a VIII-a, iar victimele lor sunt mai mulți colegi mai mici. Faptele s-au petrecut în timpul programului școlar, în pauze. Toată comuna este șocată de ceea ce s-a petrecut în școala unde copiii ar trebui să fie educați.

  • ,,S-a întâmplat în școală și pe terenul de sport. Copiii au fost dezbrăcați și li s-a băgat creioane în fund. Așa a povestit copilul care este marcat. Am aflat că s-a întâmplat joi, 16 mai, dar tot copiii au spus că povestea este de peste o lună, s-a tot repetat“ a relatat bunicul unui copil abuzat.

Așa cum explică directorul școlii, Nelu Avram, acum suspendat din funcție fiind în campanie electorală, totul ar fi fost doar o joacă de copii.

  • ,,Au urmărit un filmuleț pe rețeaua TikTok și au făcut și ei la fel. Cei mari din clasa a VIII-a i-au luat pe băieții din clasa a V-a, i-au băgat într-o sală de clasă și le-au băgat degetul în fundulețe, dar cu pantalonii pe ei. Așa le impunea, se pare,  jocul de pe TikTok. Eu am aflat joi, 16 mai, după orele de curs, iar vineri am luat măsuri. Copiii au spus că așa s-au distrat împreună“ a explicat profesorul Nelu Avram.

Agresorii, patru la număr, sunt bursieri, unul chiar cu bursă de merit

  • ,,Nici nouă nu ne venea să credem ce s-a întâmplat. Am chemat copiii la discuții. Am convocat comisia de bullying din școală. Am invitat părinții. Am chemat polițiștii. Așa am aflat cum s-au petrecut faptele. Am anunțat și Inspectoratul Școlar Județean Brașov despre această situație. Doi dintre părinții ccopiilor abuzați au depus plângere și la noi la școală. În cercetarea polițiștilor, dosarul se bazează pe infracțiunea de abuz sexual“ a adăugat profesorul Nelu Avram.

Părinții victimelor vor să se ia măsuri drastice față de agresori.

  • ,,Ne temem că dosarul va fi mușamalizat așa cum se întâmplă în multe cazuri“ a spus unul dintre aparținătorii victimelor.
  • ,,Comisia de bullying din școală a propus trei măsuri: exmatricularea autorilor timp de 3 zile, tăierea burselor și interzicerea lor la ceremonia de final de an și la banchet. În consiliul profesoral s-a stabilit, de comun acord cu IȘJ Brașov, să rămână pedeapsa de suspendare a plății burselor pe o perioadă de 4 luni. Trei elevi primesc burse sociale și al patrulea primește bursă de merit. Ne pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat“ a mai spus profesorul Nelu Avram.

1 COMENTARIU

  1. Ha-ha !!! Și ziceau unii de mine…., ca eu…. cu 4 ani în urmă…. la Voila…. Îmi pare rău, atunci totul a fost doar o specula, o presupunere absurdă cu privire la persoana mea; de data asta e real !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here