FOTO: spotmedia.ro

Primul complex pentru îngrijirea, reabilitarea şi protecţia ursului brun din România va funcţiona în fondul forestier administrat de Regia Pădurilor Kronstadt din Braşov.

Ministrul Mircea Fechet a participat, miercuri, la inaugurarea lucrărilor de construcţie a complexului pentru protecţia urşilor.

Centrul de reabilitare se construieşte în Valea Timişului şi se va întinde pe o suprafaţă de 61,18 hectare, aparţinând oraşului Braşov şi administrat de Regia Pădurilor Kronstadt.

Capacitatea acestui centru va fi de aproximativ 100 de exemplare, iar aici vor fi aduşi pui de urs, ursoaice cu pui şi masculi maturi, care creează probleme în zonele locuite şi nu mai pot fi relocaţi, din cauza comportamentului deviant.

Proiectul se numeşte „Implementarea planului naţional de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs brun din România” şi este derulat de Ministerul Mediului, în parteneriat cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A., Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.

„România a dovedit că este capabilă să gestioneze cea mai mare populaţie de urs brun din Europa, ba mai mult de atât, să asigure condiţiile ca aceasta să prospere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here