Încă un proces pierdut de Primăria Făgăraș condusă de primarul PSD. Este o listă lungă de procese pierdute care înseamnă golirea bugetului local de sume considerabile. Li se adaugă  amenzile aplicate de instituțiile de Mediu care au căzut tot pe bugetul local, dar și neconformitățile nenumărate depistate la implementarea proiectelor europene care au dus la pierderea finanțărilor nerambursabile.  Toate înseamnă o lipsă totală de responsabilitate sau incompetență din partea primarului și a aparatului aflat în subordinea lui.

Făgărășenii buni de plată

În procesul derulat la Tribunalul Cluj, dosarul nr. 1331/117/202,  SC Nova Power&Gas SRL a chemat la bară Municipiul Făgăraș, Consiliul Local Făgăraș, Ecoterm SA și Ecoterm SA prin lichidator Top Expert SPRL. Magistrații clujeni s-au pronunțat în ședința desfășurată la data de 23 mai 2024, admițând cererea de chemare în judecată a firmei Nova Power&Gas SRL, care vrea să-și recupereze prejudiciul cauzat de administrația locală de la Făgăraș și Ecoterm. Primăria Făgăraș trebuie să pltească firmei peste un million de lei. Sentința poate fi atacată  în 15 zile.

,,Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Nova Power&Gas SRL, în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Făgăraș şi Consiliul Local Făgăraș, intervenient Ecoterm SA, prin lichidator Top Eepert SPRL. Dispune obligarea pârâţilor la acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie, în lunile ianuarie-februarie 2020, pentru Ecoterm SA  în faliment, cu suma de 977.872,47 lei şi plata către reclamantă a sumei menţionate anterior, ca urmare a calităţii reclamantei de cesionar şi a calităţii Municipiului Făgăraș de debitor cedat, în baza contractului de cesiune de creanţă nr.6724/15.04.2020, încheiat între reclamantă şi Ecoterm SA în faliment. Dispune obligarea pârâţilor la plata către reclamantă a sumei de 32.618,3 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge cererea pârâţilor privind obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la data comunicării. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 23.05.2024. Document: Hotarâre  1421/2024  23.05.2024“  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here