Punerea în funcțiune a   Stației de Biogaz pe teritoriul comunei Ucea a revoltat comunitatea. Primăria Ucea va organiza, prin urmare, un referendum local duminică, 26 mai a.c.

Cetățenii comunei sunt invitați să se pronunțe cu DA sau NU la întrebarea:
  •  Sunteti de acord cu punerea in functiune a unei statii de biogaz pe raza comunei Ucea?

,, Am solicitat mai multe puncte de vedere a unor case de avocatură pentru stoparea procesului de autorizare cât și pentru protejarea mediului inconjurator, a calității vieții în comunitatea noastră. În acest sens, am întreprins mai multe demersuri de blocare a autorizării stației către instituțiile abilitate ale Statului iar pentru aceasta, Primaria și Consiliul Local Ucea organizează Referendum local în data de 26.05.2024. Sunt în asentimentul dumneavoastră și mai ales a faptului că prin prezența în număr cât mai mare la vot, ,,VOM REUȘI ’’ ca această stație să nu funcționeze pe teritoriul UAT Ucea. 

Îndemnul meu este: VOTEAZĂ NU FUNCȚIONĂRII STAȚIEI DE BIOGAZ“ declară
Adrian Constantin Grovu, primarul comunei Ucea.

Sănătatea ucenilor, afacere pentru firma din Bacău  

Waste Energy Trading SRL din Bacău a cumpărat stația de la Carmolimp,  firmă intrată în faliment, prin Contractul nr. 978/4 aprilie 2023. Firma  intenționează să proceseze la Ucea deşeurile de origine animală (de la gunoi de grajd la materii aruncare de abatoarele sau de fabricile de producere a preparatelor de carmangerie), dar şi deşeuri de origine vegetală. Zilnic, conform documentației, va prelua o cantitate totală de 70 tone de deşeuri, din care 50 de tone de deşeuri de abatorizare, dejecţii animaliere, deşeuri de SNCU (ambalată) – produse alimentare improprii consumului uman, diferenţa fiind reprezentată de alte categorii de deşeuri.  Capacitatea staţiei este de 50 de tone de deşeuri pe zi, iar prin procesarea acestor deşeuri, se spune, că se va produce energie electrică şi apă caldă. Waste Energy Trading SRL a fost înființată, conform datelor de la RC, în 2013 și are trei acționari. Ultimele informații date publicității arată că în 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 100.000 lei, un profit de 97.019 lei și niciun angajat. În anul următor, 2022, cifra de afaceri a fost zero, nu a avut activitate, a înregistrat o pierdere de 1.926 lei și niciun angajat. Cu acest palmares, firma băcăuană vrea să se instaleze la Ucea unde să investească  și să proceseze deșeuri de toate felurile. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here