Noi detalii în cazul șocant de la Școala Gimnazială Recea. Agresiunile sexuale de la şcoala din Recea au fost filmate de camerele de supraveghere.   Patru elevi de clasa a VIII-a sunt acuzați de agresiune sexuală asupra   colegilor mai mici, din clasa a V-a, în vârstă de 11 ani. Asta chiar dacă în școală sunt profesori supraveghetori. Faptele s-au petrecut în timpul pauzelor și au  fost inspirate de un joc de pe o rețea de socializare, așa cum susține directorul școlii, Nelu Avram, acum suspendat din funcție, fiind în campanie electorală.  În imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se vede cum elevii mai mari îi împing cu forța pe cei mici pentru a-i batjocori.

Ce spun părinții

  •   „Îi luau pe sus și fugeau după ei cu creioane, cu rigle. Nu-i dezbrăcau”.
  •     „L-a amenințat că dacă ne zice nouă o să-l chinuie. Asta nu e glumă! Ne jucăm cu mingea, nu cu creioanele, cu degetele”.
  •    „Profesorul de serviciu unde a fost? Profesorii unde sunt? Ei sunt copii, sunt minori, ce pot ei să reclame dacă li s-a părut ca e o joacă?!”
  •   ,,Îi lua, îi descălţa, îi punea încălţămintea pe geam şi după le trăgea pantalonii jos şi încercau cu creioanele, cu rigla şi cu degetele. L-a ameninţat că dacă ne zice nouă, acasă, o să-l facă. O să-l chinuie“  
  •  ,,Nu pot să zic că da, au înţeles, pentru că eu îi văd cum sunt ei în clasă. Dacă le spun staţi cuminţi, nu mai alergaţi, ei zic dar cine eşti tu să-mi spui asta? Sunt copiii din ziua de azi cu care ne confruntăm în şcoală“ spune Elena Bucur, responsabil bullying.

Părinţii victimelor au depus plângeri penale. Cei patru agresori au rămas fără burse pentru patru luni, iar banchetul de absolvire a a fost anulat pentru toţi elevii claselor a opta. Inspectoratul Școlar Județean Brașov nu a anunţat încă ce măsuri va lua pentru pedepsirea vinovaților și pentru prevenirea unor astfel de fapte. Cazul a fost făcut public de Monitorul de Făgăraș și preluat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here