Procesul de votare în cadrul Referendumului local din comuna Ucea s-a desfășurat în patru secții, câte una în fiecare sat, respectiv  la Ucea de Jos, Ucea de Sus, Feldioara și Corbi. Cetățenii s-au putut prezenta la urne în intervalul orar 7.00- 23.00 duminică, 26 mai 2024. A fost primul referendum local în comuna Ucea, dar și în Țara Făgărașului în ultimii ani. Cetățenii din comună au avut de răspuns la o singură întrebare cu ,,DA“ sau ,,NU:

  •   Sunteti de acord cu punerea în functiune a unei statii de biogaz pe raza comunei Ucea?

Au participat la referendum 1040 de cetățeni ai comunei Ucea din totalul celor cu drept de vot de 1823. Un număr de 1023 de cetățeni au răspuns  ,,NU“ la întrebarea de pe buletinul de vot, însemnând că se opun funcționării în comuna Ucea a stației de biogaz. Au fost de acord doar 10 cetățeni. Prezența la urne a fost de 57% din care 56,11% dintre cetățeni au răspuns ,,NU“. Un număr de 7 buletine de vot au fost nule.

  • ,,Referendumul a fost legal și va fi validat. În continuare vom face demersurile necesare la Ministerul Mediului, ANPM, Prefectura Brașov, Guvern și alte instituții pentru a bloca autorizarea funcționării stației de biogaz la Ucea de Jos. Prin acest referendum cetățenii au decis că nu vor stația de biogaz pe raza comunei noastre“ a spus Adrian Grovu, primarul comunei Ucea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here