•   Componenţa comisiilor de concurs a fost publicată  doar la sfârşitul concursului
  •  Câju  face ce vrea la Spital,  ca pe propria moşie

Modul de organizare al  concursului pentru ocuparea funcţiei de manager la  Spitalul Municipal Făgăraş a fost contestat de unul din cei doi candidaţi. Ec. Persida Ţîmboiu  a depus contestaţie în data de 12 februarie 2020, iar rezultatul analizei contestaţiei a fost publicat  o zi mai târziu cu soluţia ,,Respins”. Decizia comisiei era însoţită de formularea: ,,Obiecţiunile menţioate în cadrul contestaţiei nu intră în atribuţiile comisiei”.  Am încercat să luăm legătura cu ec. Persida Ţîmboiu, dar aceasta nu răspunde la telefon. În schimb a postat pe pagina sa de  facebook atât contestaţia cât şi puctul ei de vedere legat de desfăşurarea concursului.

Ce scrie Persida Ţîmboiu

,,Salutari tuturor!
Concursul de ieri, pentru postul de manager al spitalului, mi-a lasat un gust amar in gura. Apoi am citit articolul publicat in Monitorul de Făgăraș mi-am dat seama ca nu sunt chiar singura careia i s-a parut ceva ciudat. Il gasiti aici:
http://www.monitorfg.ro/…/foto-documente-pe-caju-o-lasa-n…/…
Am picat consursul deoarece se pare ca sistemul se protejeaza. Vedeti aici datele oficiale, publicate pe site-ul spitalului. Par puse cu mana acolo, dupa ce au lasat presa deoparte. http://www.spitalulfagaras.ro/2020/200_Comunicat.pdf
http://www.spitalulfagaras.ro/2020/ScanImage282.pdf
http://www.spitalulfagaras.ro/…/199_PV%20-%20Comisie%20conc…
Pentru asta am decis sa fac contestatie. Asa ca azi am depus hartia pe care o postez aici, prin care solicit celor abilitati sa respecte regulile si transparenta. Nouă, oamenilor din Fagaras, ne apartine spitalul, iar asta e calea pe care eu am considerat ca trebuie sa merg. Dati mai departe daca credeti ca punctul meu de vedere e just. Trebuie cumva sa aratam ca ne aparam drepturile” scrie în postarea ei, Persida Ţîmboiu.  Apropiaţii ei susţin că demersurile pentru aflarea adevărului nu se vor  opri la contestaţie, ci vor continua.

A apărut componeţa comisiilor la finalul concursului

În data de 14 februarie 2020, cu o zi înaintea încheierii perioadei destinate organizării concursului pentru ocuparea funcţiei de manager, respectiv 30 ianuarie -15 febriarie 2020, pe site-ul spitalului au fost publicate comisiile de concurs şi de contestaţie. Chiar dacă, aşa cum arată deciziile, acestea ar fi fost stabilite  în data de 19 decembrie 2019,  Câju nu a vrut să   le facă publice, o decizie contrară Regulamentului de concurs şi  prevederilor legale privind transparenţa decizională.  De ce le-a mai pblicat Câju?  Comisia de concurs era formată din: Mariana Câju, preşedinte, membri: dr. Alexandru Ioan Grigoriu şi dr. Liviu Iuliu Muntean, secretar Tănase Adriana. Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor: Daniel Ludu, dr.Dan Moraru, dr. Mircea preda, secretar, Adriana Tănase.

 

3 COMENTARII

  1. Doamna Persida Timboiu,a mai detinut aceasta functie,dar din motive stiute doar de dansa,si-a dat demisia.Imi aduc aminte ca timpul cat a fost la conducere,spitalul a progresat.Nu pot sa inteleg cum a „reusit”sa realizeze o nota atat de scazuta!Sigur „profesorii”examinatori,au fost adusi de la ciclul intai de „gradinita! Sa le fie rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here