Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a confirmat  Grupul de Comunicare Strategică. IPS Pimen are simptome severe de pneumonie, adaugă sursa citată. Înaltul prelat va fi transferat la București, la Institul Matei Balș, cu un elicopter, împreună cu un alt pacient.

Potrivit Monitorului de Suceava, IPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua însă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului. Celălalt pacient care va veni cu același elicopter la București are o formă foarte gravă de boală, fiind intubat, potrivit aceleiași surse. Transportul la București s-a efectuat cu un elicopter care aparține unității speciale de aviație a MAI, de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare Suceava”, unde a fost transportat cu ambulanța de transport victime multiple a SMURD. Surse medicale au afirmat că s-a luat decizia transferului la „Matei Balș” deoarece ÎPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua cu ușurință spre o formă severă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului. Cu același elicopter medical a fost transferat la „Matei Balș” și un alt pacient, în vârstă de 47 de ani, tatăl a 11 copii. Acesta este de asemenea confirmat cu COVID-19, este intubat, cu o formă foarte gravă de boală.

Arhiepiscopul Pimen are 90 de an și a fost instalat ca episcop al Sucevei din anul 1991.

1 COMENTARIU

  1. Ce face ,,postul,,de episcop,nu ,,postul,,în sine,din oamenii ,,bisericii,,! Pe ,,ei,, nu îi atinge boala,ei sunt ,,ocrotiți de duhul sfânt,,.Ei doar împrăștie boala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here