O femeie de 56 de ani și fiica acesteia de 16 ani  din orașul Victoria au fost diagnosticate cu COVID -19 miercuri, 4 noiembrie a.c., iar de atunci  sunt izolate la domiciliul lor de pe strada Salcâmilor.   Medicul de familie le-a prescris un tratament specific, dar pacientele nu au avut bani să cumpere toate  medicamentele necesare.  Au cumpărat  doar medicamentele ieftine de pe rețetă,  vitamina C, parasinus și aspenter. Pentru minoră medicul a prescris: parasinus, cesizin și detrical, iar pentru femeie: parasinus, aspenter, metoclopramid, cesizin, detrical și quercetin.

  •  ,,Am rămas fără  bani  pentru că singurul venit al nostru  este salariul meu lunar.  Nu am avut de la cine să ne împrumutăm bani să cumpărăm toate  medicamentele. Cu ultimii bani din casă l-am rugat pe un vecin să meargă la farmacie să ne cumpere vitamina C, aspenter și parasinus. În rest nimic” a spus femeia de 56 de ani.

Primele simptome de boală le-a avut minora în data de 30 octombrie 2020  când a ajuns la Centrul de permanență din Victoria.

  • ,,Fata acuza stări de rău, o durea capul, tușea și avea stări de oboseală. Medicul de gardă de la centrul de permananță a consultat-o, i-a administrat  tratament și ne-a prescris o rețetă.  A doua zi, sâmbătă, 31 octombrie a.c., și eu am început să mă simt rău, iar duminică  nu m-am putut ridica din pat, mă durea capul, spatele, pieptul, aveam febră, nu aveam poftă de mâncare și îmi venea să vomit. Am crezut că am răcit și luni, 2 noiembrie 2020, nu m-am putut duce la servici,  m-am dus la cabinetul medicului de familie. Acesta  mi-a spus că am simptome de  coronavirus și mi-a spus să ne izolăm în casă până când facem testul COVID -19. Marți, 3 noiembrie 2020, ne-am trezit cu  asistenții de la Ambulanță la ușă și ne-au făcut testul COVID -19.  A doua zi am  fost declarate pozitiv. Starea noastră de sănătate este un pic mai bună și sperăm să trecem cu bine de această perioadă” a mai spus femeia.

Primăria Victoria asigură tratamentul celor două persoane

,,Cunoaștem cazul și am luat primele măsuri. Familia respectivă locuiește în blocul de pe strada Salcâmilor, unde bucătăria și băile sunt comune. Pentru a evita răspândirea virusului, persoanele infectate cu COVID – 19  au la dispoziție o toaletă doar a lor pentru a evita contactul cu alte persoane. În blocul respectiv au fost distribuite măști de protecție și mănuși, iar pentru cele două persoane confirmate pozitiv cu COVID -19 o să le oferim medicamentele de care au nevoie” a spus Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here