Cel mai tânăr candidat din Ţara Făgăraşului pentru Senatul României se află pe lista PSD, pe poziţia a 2-a. Avocatul Marius Toanchină este făgărăşean get-beget şi a intrat în politică în urmă cu 6 ani. Din 2014 este membru al acestui partid politic, iar prin modul său de a analiza lucrurile crede că există o mare diferenţă între un politician şi un om politic. În biroul său au fost plasaţi la loc de cinste Eminescu, Iorga, Octavian Paler, dar are un respect deosebit şi pentru eroii Ţării Făgăraşului care au scris o pagină sângeroasă de istorie, numindu-l aici pe Ion Gavrilă Ogoranu.

  •  ,,Am acceptat candidatura cu speranţe de bine, de a face bine oamenilor, de a-i reprezenta, de a duce mai departe interesul lor în camera superioară a Parlametului” susţine avocatul făgărăşean.

,,Sunt prea patriot ca să fiu produsul unor jocuri politice”

Vine în politică cu o imagine bună, a unui politician care tinde a deveni un om politic, neerodată, neşifonată de luptele politice.

  • ,,Sunt un tânăr care vin dintr-o profesie liberală, o profesie pe care am respectat-o, întotdeauna mi-am respectat munca şi clienţii, nu sunt produsul unor lupte politice, al unor jocuri de interese, nu sunt produsul unor jocuri mai puţin ortodoxe sau mai mult oculte, nu sunt reprezentantul niciunei tagme care avea nevoie de o persoană pentru promovare. A fost singura mea opţiune politică în 2014, PSD. Nu-mi place ideea de traseism politic, nu-mi place ideea de a apăra interesele mai multor politicieni. Vreau să fu consecvent, sunt prea patriot să mă îndrept spre alte formaţiuni. Am acceptat să candidez cu speranţe de bine, de a face bine oamenilor, de a-i reprezenta, de a duce mai departe interesul lor în camera superioară a Parlametului” spune av. Marius Toanchină.

,,Componenţa Senatului României a depins de capacitatea poporului de a-şi selecta reprezentanţii”

Vrea să acceadă în Senatul României pentru a ajuta producătorii din Ţara Făgăraşului, pe proprietarii de drept, dar şi pentru a susţine legi care să impună obligaţii şi nu doar drepturi pentru parlamentari, magistraţi şi alte categorii sociale.

  • ,,Componenţa Senatului României, de-a lungul vremi, a depins de capacitatea poporului de a-şi selecta reprezentanţii. Vedem ce calitate avea Senatul României dacă ne uităm, la începutul secolului, la membrii Academiei Române, care aveau certificate ale unor studii temeinice, elitiste, unde îi găsm pe un Octavian Goga, un Nichifor Crainic, Nicolae Iorga, mari oameni politici, intelectuali care au îmbrăcat ş haina politică, care au reuşit să dea statului altă formă. În perioada comunistă nu putem vorbi de un parlament ci de un sistem care n-a avut legitimitate. Partidele de azi nu se ridică la nivelul celor de atunci, când liderii erau nişte aristocraţi. Azi ar trebui ca noi să ne ridicăm la structura lor morală, patriotică” a mai spus av. Marius Toamchină, candidat pentru Senat pe lista PSD, locul II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here